28. 8. 2007

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Vysielacia spoločnosť Fashion TV, ktorú založil Michel Adam v roku 1997, už bilancuje svoju neuveriteľne úspešnú históriu. FTV sa pýši prítomnosťou už vo viacej než 200 krajinách celého sveta, sledovať ju môže 348 miliónov domácností a vysiela vyše 40 satelitov riadených komunikačnou spoločnosťou RRSAT. FTV je jedinou celosvetovou stanicou, ktorá sa zameriava výhradne na módu, krásu a štýl, vysiela posledné novinky 24 hodín denne a 7 dní v týždni, a možno ju sledovať na takmer 7 miliónoch miest, vrátane barov, fit-štúdií, denných kúpeľov či módnych butikov.V dennej programovej schéme sa objavujú hviezdni návrhári, ako sú Lagerfeld, Galliano, Armani, Westwood či Elie Saab, a ich topmodelky Gemma Wardová, Naomi Campbellová, Julia Stegnerová a Gisele Bündchenová.Internetovú adresu www.ftv.com s najväčšou online módnou knižnicou, kde možno sledovať každú módnu show za posledných desať rokov, navštevuje každý mesiac cca 700,000 priaznivcov módy.Desaťročné jubileum sa oslavuje celosvetovou sériou udalostí, vrátane módnych prehliadok, súťaží modeliek, večierkov, DJ a celebrít, na palube exkluzívnej megajachty FASHION TV menom F-DIAMOND a v najmódnejších kluboch v Cannes, Paríži, Los Angeles, Varšave, Londýne, New Yorku, Hongkongu, Singapure, Šanghaji a Tokiu. Od 1. augusta 2007 do 12. októbra 2008 bude mať svetové turné 55 zastávok. Turné sprevádzajú medzinárodné hviezdy z radov DJ, napr. Bob Sinclar a Timbaland.Pri svetovom turné F-Diamond Yacht Life Style World Tour bude korunovaná aj Miss FASHION TV. Týždeň za týždňom sa v súťaži predstaví 30 medzinárodných modeliek. Zlatým klincom turné bude finále Miss FTV, ktoré sa bude konať počas letných olympijských hier v Pekingu v auguste 2008.
Maďarsko chce v budúcom roku spustiť tri pozemné digitálne multiplexy . V roku 2008 by mali začať vysielať dve pozemné digitálne siete pre televízne vysielanie DVB-T a v štandartnom rozlíšení obrazu. Tretiu sieť majú obsadiť televízne programy určené pre mobilné telefóny (DVB-H).
Slovak Telekom, a.s. prináša ako prvý operátor na Slovensku na trh video signál v HD kvalite (High Definition) s vysokým rozlíšením. Od 28.8.2007 poskytne vo svojej Magio videopožičovni vôbec prvý HD film. Zákazníci služby Magio od Slovak Telekomu, ktorý poskytuje svoje služby a produkty pod značkou T-Com, si budú môcť od 28. augusta počas niekoľkých dní vypožičať z Magio videopožičovne film v HD kvalite Kliatba Bratov Grimmovcov v rámci pilotnej prevádzky zadarmo. Zákazníci si tak budú môcť porovnať rozdiel v kvalite zážitku, keďže HD kvalita so sebou prináša nielen vysoké rozlíšenie, verné zobrazenie reality, dokonalý obraz, živé farby a ostrosť, ale aj vyššiu zvukovú kvalitu. Po technickej stránke ponúkne T-Com rozlíšenie HD 720p - nakoľko väčšina televízorov podporuje práve 720p, dve zvukové stopy a taktiež priestorový zvuk 5+1. Maximálne realistický a plnohodnotný filmový zážitok zo sledovania akčnej a výpravnej dobrodružnej komédie s prvkami fantázie a hororu si najviac vychutnajú tí zákazníci, ktorí majú televízor s označením HD ready, keďže dokáže spracovať HD signál. Po ukončení pilotnej prevádzky bude film Kliatba Bratov Grimmovcov pre zákazníkov naďalej dostupný v Magio videopožičovni za komerčnú cenu. T-Com zároveň pre svojich klientov pripravuje aj ďalšie video tituly v HD kvalite.