16. 1. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Bulvárny denník The Sun sa ospravedlnil Sharon Osbourne za článok, v ktorom ju obvinil, že pracovne preťažila svojho manžela rockera Ozzyho. Periodikum súhlasilo so zaplatením nešpecifikovanej sumy a súdnych poplatkov. Osbourne zažalovala The Sun v októbri 2007, keď vyhlásil, že "priviedla jej slabého manžela Ozzyho Osbourna k deštrukcii". Podľa jej právnika Johna Kellyho boli tieto tvrdenia "extrémne úzkostné, zraňujúce a zničujúce". Právny zástupca denníka uviedol, že The Sun sa ospravedlnil a priznal, že tvrdenia boli nepravdivé.

Kanadský verejnoprávny rozhlas CBC chce naučiť novozvoleného prezidenta Spojených štátov amerických Baracka Obamu viac o jeho severnom susedovi a k inaugurácii mu pripraví súbor 49 kanadských skladieb. Poslucháčky a poslucháči môžu do piatka hlasovať na webovej stránke rádia za 100 vybraných skladieb a rozhodnúť tak o konečnom playliste. Na prvotnom zozname je napríklad džezová skladba Night Train hudobníka Oscara Petersona alebo folk-rocková muzikantka Joni Mitchell s piesňou Both Sides Now. "Jeden zo spôsobov, ako spoznať Kanadu, je cez hĺbku a šírku nášho umeleckého vyjadrenia," uviedla výkonná riaditeľka CBC Denise Donlon vo vyhlásení. Hlasovanie sa začalo 5. januára a výsledky organizátori oznámia v deň Obamovej inaugurácie 20. januára.

Ruský miliardár Alexander Lebedev rokuje o zakúpení jediného londýnskeho večerníka Evening Standard. Podľa informácií denníka Guardian chce Lebedev 76-percentný podiel. Súčasnému majiteľovi - spoločnosti Associated Newspapers zostane zvyšných 24 percent. Kúpou sa bude zaoberať aj britský parlament. Na britský trh preniklo už viacero ruských miliardárov. Najznámejším je Roman Abramovič, ktorý si kúpil futbalový klub Chelsea. Po prvý raz by však Rus vlastnil významné britské periodikum.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Spoločnosť Level 3 Communications, Inc. oznámila, že 20. januára poskytne živé, high-definition (HD) televízne vysielanie a video streaming ceremónie prezidentskej inaugurácie Baracka Obamu pre Sky News a internet. "Chceme zachytiť čaro a rozsah tejto historickej udalosti vrátane prejavu a očakávaného obrovského publika po celom svete," povedal Steve Bennedik, riaditeľ technológie spoločnosti Sky News. "Urobíme to tak, že ako prví ponúkneme obrázky najväčšej kvality tak pre tých, ktorí budú sledovať televíziu v kvalite HD, ako aj pre divákov živého video streamingu Sky News. Cieľom je to, aby obraz bol tak dobrý, že si budete pripadať, akoby ste boli na mieste medzi davom," dodal Bennedik. Level 3 prepraví živý vstup cez transatlantický optický kábel svojej siete z Washingtonu DC do svojho zariadenia v Londýne, kde bude živý vstup tvoriť súčasť HD spravodajstva Sky News. Level 3 vstup tiež zakóduje, aby sa cez jej obsahovú sieť dostal do globálnej distribúcie k divákom online. Level 3 sa spojila so spoločnosťou Move Networks, aby pre túto udalosť sprístupnila online HD video. Vysielanie bude dostupné na internetovej stránke http://www.skynews.com/. "Sky News prostredníctvom vo svojej triede najlepšej siete poskytne divákom taký druh vysokokvalitného videa, ktoré ich umiestni na schody amerického Capitolu pri tejto historickej udalosti," povedal James Heard, prezident skupiny European Markets Group z Level 3. "Level 3 z inaugurácie ponúkne živé HD video tak pre televíziu ako aj pre online divákov - v Európe sa Level 3 takto predvedie prvý krát," dodal Heard.