17. 3. 2009

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS
Regionálna televízia TV Liptov stále nevysiela po tom, ako neznámy páchateľ v pondelok dopoludnia poškodil nedávno opravený vysielač.i Ako povedal pre agentúru SITA šéfredaktor televízie Karel Ilja Dvořák, "predpokladám, že vysielanie obnovíme do troch hodín, teda do večera." Zároveň informoval, že násilné prerušenie vysielania vyšetruje polícia. "Do ukončenia vyšetrovania nemôžeme poskytovať žiadne ďalšie informácie. Podobne sa nemôžem vyjadriť k možnému podozrivému." Dvořák uviedol, že okrem poškodenia vysielača vzniká televízii škoda aj tým, že jej unikajú príjmy z reklamy.
Kolégium predsedníčky SSN sa na dnešnom rokovaní so znepokojením zoznámilo s okolnosťami násilného prerušenia vysielania TV Liptov v pondelok 16. marca, ktoré možno kvalifikovať ako útok na slobodu slova. Oceňuje okamžitú pomoc príslušníkov okresného i obvodného oddelenia Policajného zboru SR v Liptovskom Mikuláši, ktorí v spolupráci s pracovníkmi televízie v priebehu tridsiatich hodín odhalili páchateľa a obnovili vysielanie. Kolégium P SSN ostro protestuje proti praktikám komerčných subjektov, ktoré svojvoľne obmedzili slobodu vysielania, zhatili prácu lokálneho média a znehodnotili prácu našich kolegov novinárov, kameramanov a ďalších pracovníkov Televízie Liptov. Kolégium predsedníčky SSN vyjadruje presvedčenie, že usvedčenie páchateľa a rýchly postup polície a spolupráca s novinármi dovoľujú dúfať, že podobné konanie sa opakovať nebude.
* Pre úplnosť treba dodať, že šéfredaktor televízie Karel Ilja Dvořák je aj podpredsedom SSN.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.