17. 11. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Súkromná britská televízna stanica Channel 4 prinesie na budúci rok na obrazovky ďalší kontroverzný formát. Dostal názov Plane Crash, ktorý vypovedá, že diváci budú môcť v priamom prenose sledovať haváriu civilného lietadla. "Plane Crash bude najodvážnejšia televízna udalosť budúceho roka," povedal programový riaditeľ Channel 4 Julian Bellamy pre denník Guardian.Len Channel 4 má podľa Bellamyho odvahu zrealizovať takýto nápad. "Ani výrobcovia by nenechali padnúť také veľké lietadlo," myslí si. Relácia má nielen priniesť sledovanosť, ale vzbudiť aj záujem vedcov. "Táto šou bude jedným z najužitočnejších experimentov v dejinách letectva," tvrdí producent Geoff Deehan. K tomu má prispieť množstvo senzorov a kamier pripevnených na trupe 300-miestneho stroja . Obete si šou údajne nevyžiada žiadne, pretože dvaja zúčastnení piloti sa včas katapultujú.
Copyright © TASR 2009
Americká televízna stanica ABC pripravuje obnovenie populárneho akčného seriálu Charlieho anjeli (1976 - 1981). Ako informoval filmový magazín Variety, výkonným producentom bude Josh Friedman, ktorý má na konte seriál Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2007). Okrem neho budú projekt produkovať Leonard Goldberg, Nancy Juvonen a Drew Barrymore, ktorá si zahrala vo filmový remakeoch Charlieho anjeli (2000) a Charlieho anjeli: Na plný plyn (2003). ABC sa pokúšala o návrat Anjelov na televízne obrazovky už v roku 2004 s verziou, ktorú napísal tvorca seriálu Nezvestní (2004) Carlton Cuse s kolegom Johnom Wirthom. Tá však bola z neuvedených dôvodov zrušená. Ďalší pokus by mal osloviť novú generáciu a zároveň si uctiť originál.
Holandské protiteroristické orgány budú musieť prehodnotiť bezpečnostné opatrenia v objektoch tamojšieho kráľovského dvora potom, ako sa novinárom podarilo bez problémov priniesť do paláca kráľovnej Beatrix v Haagu falošnú bombu. Pre tlačovú agentúru AFP to v pondelok uviedla hovorkyňa úradu Národného koordinátora boja proti terorizmu (NCTb) Judith Sluiterová. Súkromná televízna stanica SBS v nedeľu odvysielala zábery z akcie dvojice reportérov, ktorých vpustili do paláca s falošnou bombou v aute. Novinári sa vopred telefonicky ohlásili, pričom tvrdili, že majú v paláci vykonávať príležitostné práce. Kráľovská polícia ich následne vpustila bez toho, aby skontrolovala vozidlo. "Tento incident nás vedie k veľmi dôkladnému prevereniu našich postupov a pracovných metód," povedala Sluiterová. Protiteroristický orgán, ktorý je zodpovedný za bezpečnosť v piatich kráľovských palácoch, podľa nej incident "hlboko ľutuje". Novinári s "bombou" sa dostali až do kráľovských stajní, kde ich zastavil ostražitý príslušník stráže.
Hračkárske poníky zo série My Little Pony sa možno dočkajú svojho vlastného televízneho seriálu. Hlavným dodávateľom programov pre novú detskú stanicu bude novovytvorené Hasbro Studios. Potenciál seriálu dosiahnuť dobrú sledovanosť potvrdilo vysielanie špeciálu My Little Pony: Twinkle Wish Adventure na Disney Channel začiatkom novembra. "Úspech My Little Pony na Disney Channel potvrdzuje našu vieru v dlhodobú hodnotu tohto projektu," vyhlásil prezident Hasbro Studios Stephen Davis. Projekt nie je určený len pre televízie, zrejme vznikne aj videohra. Informáciu zverejnila webová stránka http://www.hollywoodreporter.com/.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.