10. 3. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Známy televízny producent a porotca súťaže American Idol nepriamo potvrdil svoje zasnúbenie s maskérkou Mezhgan Hussainy. Stalo sa tak počas pondelkovej The Tonight Show with Jay Leno, v ktorej sa ho na to moderátor priamo spýtal. "Sú klebety o tvojom zasnúbení pravdivé?" opýtal sa Leno. "Či sú pravdivé? No, mám teraz v živote niekoho, Jay. A tento rok som urobil také rozhodnutie, aby som urobil niekoho šťastným," odpovedal po chvíli 50-ročný Cowell. Moderátora tiež zaujímal veľký prsteň, ktorý nosí Hussainy na ľavej ruke. Cowell vyhýbavo reagoval: "Áno, je dosť veľký." Producent sa počas debaty tiež priznal, že sa červená a na Lenovu otázku, kde sa zasnúbili reagoval, že prsteň jej kúpil v Londýne. Keď si neskôr Leno všimol 36-ročnú Hussainy v hľadisku, pozval ju ku Cowellovi na pódium. Producent sa v talkšou tiež priznal, že by sa chcel oženiť niekedy v priebehu "najbližších desiatich rokov" a na margo detí uviedol, že nie je ešte úplne rozhodnutý, pretože sa na ne cíti trochu pristarý. Informáciu zverejnila webová stránka people.com.

Írska polícia zatkla sedem ľudí pre údajné plánovanie vraždy švédskeho karikaturistu, ktorý nakreslil islamského proroka Mohameda s telom psa. Polícia uviedla, že v utorok ráno počas razií v južnej časti krajiny zatkla štyroch mužov a tri ženy. Ako vysvetlila, zatknutie bolo súčasťou vyšetrovania "sprisahania s cieľom zavraždiť osobu v inej jurisdikcii". Podľa britskej tlačovej agentúry Press Association mal byť terčom plánovanej vraždy Lars Vilks. Ako dodala polícia, do vyšetrovania sa zapojili bezpečnostné úrady Spojených štátov amerických a niekoľkých európskych krajín. Medzinárodná teroristická sieť al-Kájda ponúkla odmenu 100 tisíc amerických dolárov (vyše 73 tisíc eur) za hlavu Vilksa po tom, ako sa v novinách v roku 2007 objavila jeho karikatúra Mohameda s telom psa.

© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Novinárom sa podarilo prepašovať do lietadla na amsterdamskom letisku Schiphol vodu ako imitáciu výbušniny. Letisko následne sprísnilo kontroly. Akcia reportérov poukázala na medzery v bezpečnosti, vyhlásilo vedenie letiska a protiteroristický koordinačný úrad. Novinárom sa podarilo bez problémov dopraviť tekutú napodobeninu výbušniny v príručnej batožine do Londýna a odtiaľ do Washingtonu. V bezcolnom obchode na letisku kúpili fľašu alkoholu, jej obsah zamenili za vodu a dali ju pri pokladni potvrdiť ako v obchode zakúpený tovar. Na letisku zavedú "technologické a infraštruktúrne úpravy" na zvýšenie bezpečnosti v oblastiach Duty Free Shop. Kontrolóri by mali predovšetkým dbať na to, aby žiaden cestujúci nemohol zvonku priniesť nádoby s vodou do obchodov a potvrdiť ich ako tam zakúpený tovar. V niektorých obchodoch už zamedzili predaj tekutín. Informovala agentúra DPA.

Copyright © TASR 2010