11. 4. 2010

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

V súvislosti s blížiacimi sa voľbami do NR SR a v záujme dôsledného oboznámenia sa divákov s názormi jednotlivých politických subjektov sa Slovenská televízia rozhodla dočasne zmeniť dramaturgiu relácie O 5 minút 12. Počnúc 11. aprílom 2010 bude nasledujúcich šesť týždňov, t. j. do 16. mája 2010, vždy v nedeľu o 11.55 h s moderátorom diskutovať v štúdiu STV jeden hosť – zástupca jednej parlamentnej politickej strany. Zástupcu si vyberie daný politický subjekt. Diskusia ponúkne nielen politické stanoviská, ale aj postoje politikov k rôznorodým spoločenským problémom. Zástupcovia politických subjektov dostanú priestor v poradí, ktoré určili parlamentné voľby v roku 2006, od strany s najnižším počtom mandátov až po stranu s najvyšším volebným ziskom.Majú za sebou štyri roky opozičnej politiky. Z ich poslaneckého klubu odišlo viacero poslancov. Na odporúčanie expredsedu si zvolili nového lídra, ktorý ich povedie aj do volieb... Po predošlých voľbách chceli vytvoriť vládu aj so Smerom-SD. Jednoznačné NIE mu nepovedali ani teraz, ale o spolupráci s ním zatiaľ neuvažujú. Kresťanskí demokrati. Ako hodnotia uplynulé obdobie a čo očakávajú od ďalšieho? Aj o tom bude reč v diskusnej relácii STV O 5 minút 12 v nedeľu 11. apríla 2010 od 11.55 h na Jednotke. Pod paľbou otázok moderátora Radovana Slobodníka, ale aj otázok divákov - o5minut12@stv.sk - sa ocitne predseda KDH Ján Figeľ. Hovoriť budú aj o tohtotýždňovej návšteve ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva na Slovensku.
Hosťami Gábora Grendela v relácii Na telo v nedeľu 11. apríla 2010 budú: predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar a podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš.Témami sú: Korupcia v politike – ako zastaviť vyberanie provízií pri udeľovaní dotácií zo štátnych a z európskych peňazí? a Volebné programy – čím chcú strany osloviť v čase hospodárskej krízy?
Hosťami diskusnej relácie V politike, ktorú televízia TA3 odvysiela dňa 11. apríla 2010 o 19.55 h, budú Pavol Paška a Ján Figeľ. Moderátorka relácie Ľuba Oravová bude s predsedom NR SR a podpredsedom Smeru-SD Pavlom Paškom a predsedom KDH Jánom Figeľom hovoriť o výsledkoch volieb v Maďarsku. V diskusii preberú aj volebné programy strán, sociálne opatrenia, dane a odvody, boj s korupciou a povolebné scenáre.