27. 3. 2011

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Srbská televízna stanica v piatok vyhodila jedného zo svojich zamestnancov, ktorý v titulku k reportáži o návšteve ruského premiéra Vladimira Putina označil jeho cestu do Belehradu ako "nepriateľskú". V správach RTV Vojvodina sa v stredu objavili zábery z rozhovorov medzi Putinom a srbským prezidentom Borisom Tadičom, pričom v dolnej časti obrazovky umiestnil grafik heslo "Potvrdenie nepriateľských vzťahov" namiesto "Potvrdenie priateľských vzťahov". "Osoba, ktorá napísala tento titulok, bola vyhodená a všetkých ostatných, ktorí sa na tom podieľali, sme postavili mimo služby až do rozhodnutia o disciplinárnom treste," uviedol generálny riaditeľ televíznej stanice Blažo Popovič. Putin v stredu odštartoval historickú návštevu Srbska, ktorej hlavným cieľom boli ekonomické otázky, predovšetkým energetika. Kritici však za jeho cestou do Belehradu videli politiku. Premiér si totiž na návštevu Belehradu nenašiel čas nielen počas pôsobenia v kresle predsedu ruskej vlády, ale ani v období, keď zastával funkciu prezidenta. Svoju stredajšiu cestu si navyše načasoval na deň predtým, ako si Srbsko pripomína začiatok leteckého útoku vojsk Severoatlantickej aliancie (NATO) voči režimu vtedajšieho juhoslovanského prezidenta Slobodana Miloševiča.

Hudobník Bret Michaels zažaloval producentov Tony Awards a televízie CBS, pretože sú podľa neho zodpovední za jeho zranenie na pódiu z roku 2009. V žalobe podanej na losangeleskom vyššom súde uvádza, že sa ich pred vystúpením na udeľovaní divadelných sien pýtal, či majú nejaké inštrukcie, kde by mal alebo nemal stáť počas jednotlivých častí jeho šou. Údajne mu len odvetili, nech "odíde dozadu, keď skončí". Na konci vystúpenia ostatní členovia jeho kapely ustúpili do zadnej časti pódia, Michaels sa ešte pár sekúnd zdržal a keď odchádzal, vrazila do neho veľká tabuľa, ktorú technici zo stropu v tej chvíli pustili na stage. Hudobník mal ulomený nos a preseknutú peru. O niekoľko mesiacov neskôr ho hospitalizovali v kritickom stave. Po neznesiteľnej bolesti hlavy lekári zistili, že trpí subarachnoidálnym krvácaním. To vzniká, keď mozgová cieva praskne a začne krvácať do priestoru medzi mozgom a lebkou. Krvácanie môže zvýšiť tlak v mozgu, čo spôsobuje poškodenie mozgových buniek a ich funkcií. Viac ako 20 percent pacientov so subarachnoidálnym krvácaním neprežije ani prevoz do nemocnice. Michaels je presvedčený o tom, že práve nehoda na pódiu mu spôsobila ďalšie, život ohrozujúce ochorenia.

© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.