26. 5. 2011

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Americká televízna moderátorka Oprah Winfreyová absolvovala včera rozlúčkové finále svojej úspešnej talkšou, ktorá trvala celých 25 rokov. Na pódium vyšla za búrlivého potlesku divákov v televíznom štúdiu v Chicagu a poďakovala sa fanúšikom za priazeň. Winfreyová už v novembri 2009 oznámila, že so svojou televíznou diskusnou reláciou skončí po 25 rokoch. "Prešlo 25 rokov a stále vravím: Ďakujem ti, Amerika. Veľmi ti ďakujem. Niet slov, ktoré by vystihovali túto chvíľu," povedala vo svojom chicagskom štúdiu Harpo Studio moderátorka, ktorá sa stala ikonou a inšpiráciou pre milióny Američanov. Winfreyová uviedla, že niekedy bola učiteľkou, ale častejšie sa učila ona od divákov. Svoju poslednú reláciu nazvala "posledná vyučovacia hodina". Začiatok dnešnej Oprah Winfrey Show tvorili zábery z jej prvej relácie. Náplň záverečnej časti nakrútila v Chicagu už v utorok. Na pódiu dnes stála sama, v pozadí hrala hudba a premietali sa krátke zábery z jej televíznej kariéry. Winfreyová pobozkala a objala svojho dlhoročného partnera Stedmana Grahama a vybrala sa do chodieb svojho štúdia, kde sa lúčila so zamestnancami. Utorkové nakrúcanie posledného dielu talkšou nasledovalo týždeň po veľkolepom nahrávaní jej dvoch predposledných epizód v Chicagu v zábavnom stredisku United Center, na ktorých sa zúčastnili najväčšie hollywoodske hviezdy a 13.000 verných fanúšikov. Tieto epizódy boli odvysielané v pondelok 23. mája a v utorok 24. mája. Medzi hviezdami zo sveta televízie, hudby a filmu nechýbala Aretha Franklinová, Tom Cruise, Stevie Wonder, Michael Jordan či Madonna. Tvorili iba hŕstku z približne 30.000 hostí, ktorí sa objavili v talkšou za celých 25 rokov. Aj na nakrúcaní dnešných úplne posledných záberov záverečnej šou sa zúčastnili mnohé americké celebrity ako Tyler Perry, Maria Shriverová, Suze Ormanová a Cicely Tysonová, ale na pódium k Oprah Winfreyovej už nevyšli. V štúdiu sa nachádzalo 404 miest pre divákov, uviedla spoločnosť Harpo Productions. Počas poslednej sezóny talkšou však dostala 1,4 milióna žiadostí o vstupenku.
Copyright © TASR 2011
Vo finále speváckej súťaže American Idol dostal v utorok od divákov najviac hlasov 17-ročný Scotty. Porazil tak druhú finalistku Lauren Alainu a stal sa novým víťazom súťaže. Po tom, ako obidvaja súťažiaci odspievali po tri piesne, populárna speváčka a členka poroty Jennifer Lopez zhrnula finálový večer slovami, "je to tesný boj" a že teraz už musí rozhodnúť "Amerika". Diváci ju poslúchli, pretože v tento večer odoslali do American Idol rekordných 122 miliónov hlasov. "Je to akurát rok, čo sme to ja a Lauren Alaina vyskúšali," povedal očividne prekvapený McCreery. "Boli sme spolu od prvého dňa a spolu aj zostaneme," uviedol víťaz 10. ročníka súťaže. Za svoj úspech, o ktorom sa mu nesnívalo ani v "tých najdivokejších snoch", poďakoval Bohu. Aj keď sa Alaina podľa magazínu People snažila emocionálnou skladbou Like My Mother Does pritiahnuť priazeň divákov na svoju stranu, viac ich zaujal McCreery, 17-ročný country spevák s hlbokým hlasom, ktorý do súťaže prišiel podľa mnohých názorov ako už vyformovaný umelec. Počas dvojhodinového čakania na výsledky hlasovania vystúpil rockový spevák, frontman kapely Aerosmith a zároveň člen poroty Steven Tyler s piesňou Dream On, ako aj popová kráľovná Lady Gaga so skladbou The Edge of Glory, ktorú ukončila skokom do krátera umelej sopky. Už tradične sa na pódium vrátili všetci tohtoroční finalisti, každý v páre so známym spevákom či kapelou. Diváci tak videli vystúpenia, v ktorých účinkovali napríklad aj kapela Judas Priest, speváčka Gladys Knight, spevák Jack Black, ale aj hviezda Tony Bennett.
© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.