30. 9. 2011

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Washingtonská Kapitolská polícia, ktorá chráni americký Kongres, nebola nadšená štvrtkovým článkom satirických novín The Onion a príspevkami na ich Twitterovom účte, podľa ktorých kongresmani zadržiavajú ako rukojemníkov školákov. Články o streľbe a rukojemníckej dráme na Kapitole prišli deň po tom, čo Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) zatkol muža obvineného z toho, že s použitím modelárskych lietadiel naplnených výbušninami plánoval útok proti Pentagónu a Kongresu. "Dozvedeli sme sa, že nedávne príspevky na Twitteri prinášajú falošné informácie o súčasnej situácii na Kapitole," uviedla vo vyhlásení hovorkyňa polície, seržantka Kimberly Schneiderová. Ako dodala, situácia na Kapitole, ktorý je vzhľadom na dovolenky poslancov takmer prázdny, je normálna. "Tieto správy ani príspevky na Twitteri nie sú vierohodné. Kapitolská polícia to spravodajstvo vyšetruje," dodala. The Onion v článku tvrdil, že lídri Kongresu, ktorí sa "hrozivo oháňajú pištoľami a poloautomatickými zbraňami," vzali za rukojemníkov jednu triedu a hrozia zabitím školákov ak nedostanú 12 biliónov dolárov v hotovosti. Noviny priniesli upravenú fotografiu republikánskeho predsedu Snemovne reprezentantov Johna Boehnera ako drží zbraň pri hlave dieťaťa. Tiež oznámili, že líder senátnej väčšiny Harry Reid strieľa z pištole a na hlave má natiahnuté čierne pančuchy. Boehnerova kancelária sa k záležitosti odmietla vyjadriť.

Copyright © TASR 2011

Najväčšieho poskytovateľa satelitnej televízie na Slovensku napokon získala luxemburská spoločnosť M77 Group zo skupiny M7 Group, ktorá už začiatkom tohto roku kúpila aj značku CS Link. Informovala o tom samotná spoločnosť M77 Group s tým, že predávajúcim bola firma Menghem vlastnená skupinou súkromných investorov. Suma transakcie zverejnená nebola. „Sme potešení akvizíciou Skylinku, zvlášť po našej akvizície CS Linku začiatkom tohto roku. Sme presvedčení, že trh v Českej republike a na Slovensku bude naďalej rásť,“ konštatoval Kees Färber zo spoločnosti M77 a dodal, že akvizícia Skylinku podporuje expanziu firmy v Európe a pomôže jej rozvinúť stratégiu satelitných platforiem pre viaceré krajiny. Ešte koncom augusta sa pritom v médiách na Slovensku špekulovalo, že záujem o Skylink by mohol mať Slovak Telekom buď priamo alebo prostredníctvom svojej materskej spoločnosti Deutsche Telekom. Obe strany však vtedy tieto informácie odmietli komentovať. Skylink je najväčší Direct to Home – Satellite TV (DTH) operátor čo do počtu zákazníkov v Českej republike a na Slovensku. V súčasnosti eviduje v týchto dvoch krajinách vyše 1,5 mil. zákazníkov. M77 Group S.A. má sídlo v Luxembourgu a je dcérskou firmou M7 Group. Spoločnosť pôsobí na trhu DTH v strednej Európe.

© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.