8. 8. 2012

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Juhoafrický verejnoprávny vysielateľ oznámil na začiatku tohto týždňa spustenie nového spravodajského televízneho kanálu. Cieľom je vysielať celodenný celodennej program, ale prevádzkovatelia sa rozhodli pre počiatočné vysielania v rozsahu šiestich hodín. Program bude dostupný v ponuke tamojšieho satelitného operátora DSTV, ktorý pokrýva významnú časť Afriky. Spravodajský kanál bude konkurenciou súčasného programu eNews, ktorý už v oblasti vysiela.

Zdroj : ejc.net



Americká televízia Fox pripravuje seriál na motívy filmu Pláž (2000), v ktorom hlavnú úlohu stvárnil Leonardo DiCaprio. Snímka v réžii Dannyho Boyla bola adaptáciou románu spisovateľa Alexa Garlanda. Scenáristom projektu je Andrew Miller, ktorý pracoval napríklad na seriáloch Imaginary Bitches (2008) či The Secret Circle (2011). "Je to o skupine mladých ľudí, ktorí sú pohoršení spoločnosťou a rozhodnú sa začať žiť v raji. Zisťujú však, že stvorenie dokonalého sveta je ťažké a ešte ťažšie je ho ochrániť," uviedol Miller.Jeden z najúspešnejších hercov súčasnosti Leonardo DiCaprio si v snímke zahral mladého cestovateľa Richarda, ktorý sa v Thajsku rozhodne hľadať nepoškvrnený ostrov - raj na zemi. Pre herca, ktorého tri razy nominovali na Oscara, to bol jeden z najhorších výkonov kariéry a dokonca zaň získal nomináciou na Zlatú malinu. Režisér Danny Boyle sa vyjadril, že so svojou prácou nie je spokojný a ak by mal tento film nakrúcať s odstupom času znova, zvládol by to lepšie a za menej peňazí. Informácie zverejnila webová stránka Deadline.com.


Medzi austrálskym bulvárnym denníkom mX a oficiálnou štátnou agentúrou Kórejskej ľudovodemokratickej republiky KCNA sa spustila prestrelka. Austrálčania totiž glosovali situáciu, keď obe krajiny politicky rozdeleného Kórejského polostrova stáli vedľa seba v medailovej bilancii Hier XXX. olympiády na štvrtom, resp. piatom mieste (po štvrtom dni OH). KĽDR za účelom pobavenia čitateľov označili ako "Neposlušnú Kóreu ". Naopak, Kórejskej republike prisúdili prívlastok "Dobrá Kórea".
Oficiálna tlačová agentúra Pchjongjangu toto počínanie označila za "nemorálne". Podľa nej austrálske periodikum iba na seba strhlo pozornosť sveta a ponížilo sa. "Ide o šikanovanie a napadnutie olympijského ducha solidarity, priateľstva a napredovania. Austrálčania zbytočne politizujú šport," stojí v oficiálnom vyhlásení
"Naše noviny sú známe tým, že trvajú na svojich názoroch a takto pristupujú aj k správam z Londýna," stojí vo vyhlásení šéfredaktorov austrálskeho denníka, ktorý vlastní známy mediálny magnát Rupert Murdoch. Šéfredaktori mX ďalej uviedli, že svojím správaním nechceli uraziť športovcov a obyvateľov ani jednej z krajín, ktoré glosovali.




Britský hudobník Elton John zažaloval denník The Times za urážku na cti pre dva články, v ktorom ho nepravdivo spájali s legálnymi daňovými únikmi. Redaktori spomínaných novín 21. júna napísali, že zakladateľ spoločnosti Ingenious Media Patrick McKenna bol v minulosti hudobníkovým účtovníkom a radil mu v otázke legálneho spôsobu vyhýbania sa plateniu daní. Denník síce na druhý deň vydal opravu, v ktorej uviedol, že McKenna nikdy nebol Johnovým účtovníkom, podľa hudobníkových právnikov to však nebolo dostatočné. "Štvorriadkové ospravedlnenie nemá rovnakú výpovednú hodnotu ako pôvodné články, ktoré sa objavili na stranách jeden a šesť. Tvrdenia v týchto článkoch mimoriadne poškodzujú reputáciu nášho klienta a budeme preto žiadať odškodné," uviedol jeden z Johnovych právnikov William McCormick.
Šesťdesiatpäťročný Elton John, vlastným menom Reginald Kenneth Dwight, predal počas svojej viac ako štyridsaťročnej kariéry na celom svete vyše 200 miliónov kópií nahrávok. Je tak jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Okrem množstva iných ocenení získal aj šesť cien Grammy, štyri Brit Awards, Oscara, Zlatý glóbus, či divadelnú cenu Tony. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Na svojom konte má 29 sólových štúdiových albumov a medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Candle In The Wind, Your Song, Rocket Man, Crocodile Rock, Saturday Night's Alright For Fighting, cover Lucy In The Sky With Diamonds, Don't Go Breaking My Heart (feat. Kiki Dee), Sorry Seems To Be The Hardest Word, I Guess That's Why They Call It The Blues, I´m Still Standing, Don't Let The Sun Go Down On Me (feat. George Michael), Sacrifice, Circle Of Life, Can You Feel The Love Tonight, Are You Ready For Love alebo Nikita. Na jar budúceho roka uvedie na trh nový album The Diving Board.


©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.