5. 12. 2012

Novinárska cena 2012


Novinárska cena 2012






Nadácia otvorenej spoločnosti dnes oficiálne vyhlásila 9. ročník súťaže Novinárska cena. Autori príspevkov, ich redakcie, ale aj čitatelia, diváci či poslucháči môžu do konca januára posielať vybrané príspevky, ktoré boli odvysielané alebo publikované v priebehu roka 2012. Prihlásené práce sa budú môcť v tomto roku uchádzať o ocenenie celkom v 14 hlavných kategóriách.
"Súťaž už deviaty rok úspešne upozorňuje na kvalitu práce novinárov a otvára diskusiu o stave a trendoch slovenskej žurnalistiky," zdôvodňujú princíp súťaže organizátori.
Možnosť zabojovať o ocenenie budú mať aj predstavitelia občianskej žurnalistiky, ktorí sa prihlásia v kategórii článkov uverejnených na blogu. Súťaž mediálnych fotografov bude mať v tomto roku dve súťažné kategórie - reportážna fotografia a fotografická aktualita. Rozhlasová a televízna reportáž sa naopak zlúčili do jednej kategórie.
Do hlasovania bude môcť aj v tomto roku zasiahnuť verejnosť, a to prostredníctvom internetovej stránky organizátorov. Mená víťazov by mali byť známe 30. apríla 2013.

Copyright © TASR 2012