5. 8. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

 




Telekomunikačný operátor Slovak Telekom získal súhlas Protimonopolného úradu SR na akvizíciu spoločnosti DIGI Slovakia, ktorou chce posilniť svoje postavenie v segmente televíznych služieb. Niekoľkomesačné rokovania Slovak Telekomu a rumunského konzorcia RCS & RDS na odkúpení 100 % podielu spoločnosti DIGI Slovakia skončili 14. mája tohto roka podpisom akvizičnej zmluvy.
"Slovak Telekom plánuje začleniť DIGI Slovakia do svojej skupiny ako ďalšieho významného člena, podobne ako spoločnosti Zoznam a Zoznam Mobile alebo PosAm. DIGI Slovakia bude po akvizícii pôsobiť ako nová dcérska spoločnosť a samostatná právna entita," uviedol hovorca Slovak Telekomu Michal Korec. "O dátume začlenenia DIGI Slovakia do skupiny Slovak Telekom a ďalších krokoch vyplývajúcich z akvizície bude spoločnosť informovať v najbližších týždňoch," dodal Korec.
Spoločnosť DIGI Slovakia pôsobí na Slovensku od roku 2006. Poskytuje káblovú televíziu a internet v desiatich slovenských mestách. Väčšina jej zákazníkov využíva príjem TV cez satelit. V súčasnosti využíva jej služby TV a internetu viac ako 270 tis. zákazníkov.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.