29. 9. 2013

RTVS NEWS

RTVS NEWS



Projekt Audioport v pondelok 30. septembra už po štvrtýkrát prinesie spoločné vysielanie slovenského Rádia_FM a českého Radia Wave. „Keďže v rámci Audioportu vystúpia dve úplne čerstvé hudobné tváre, rozhodli sme sa v priebehu tohto dňa venovať mladým talentom z rôznych oblastí umenia. Určite spoznáte ľudí, o ktorých ešte budete v budúcnosti počuť,“ vyjadrila sa šéfredaktorka Rádia_FM Lenka Bednárová. V štúdiu Rádia_FM sa tak predstavia napríklad mladá ilustrátorka Daniela Olejníková, grafický dizajnér Rudolf Vychovalý, ale aj v Cannes ocenený slovenský filmár Matúš Vizár.
Vysielaním budú sprevádzať moderátori Rádia_FM Martin „Ego“ Staňo a Dominika Karasová, známi z Rána na eFeMku, od 10:00 do 14:00 vysiela Lucia Cibulová a čas od 14:00 do 18:00 bude patriť Danielovi Balážovi. Slovenskí redaktori svoje pásma budú moderovať spoločne s kolegami z Radia Wave Jonášom Zbořilom, Bárou Šichanovou a Alešom Stuchlým. 
Celý Audioport zavŕši dvojkoncert v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu. O 20:00 vystúpi slovenská nu-folková pesničkárka Katarzia a o 21:00 sa môžete tešiť na projekt českého maskovaného hudobníka, ktorý si hovorí Kittchen. Vstup na večerný program v Komornom štúdiu bude voľný až do zaplnenia kapacity sály. 


Podrobné informácie hľadajte na stránke Rádia_FM http://fm.rtvs.sk
alebo na Facebooku https://www.facebook.com/radiofm 
Viac o rádiu Wave http://www.rozhlas.cz/radiowave/portal/ 
Viac o projekte Katarzia https://www.facebook.com/katarziaprojekt 
Viac o projekte Kittchen http://www.kittchen.cz/