10. 11. 2013

Vráťte nám náš rozhlas !

Vráťte nám náš rozhlas !

Obvineniu z prečinu výtržníctva v súvislosti so sobotňajším poškodením vstupných dverí do budovy Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) čelí 20-ročný Michal Č. z Bratislavy. Agentúru SITA o tom informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený muž v sobotu o približne 17.50 v Bratislave na Mýtnej ulici strhol kovový poklop z nádoby na odpadky umiestnenej v blízkosti vchodu do budovy RTVS a hodil ho do vstupných dverí budovy. Rozbil sklenenú výplň dvojskla na vstupných dverách do budovy RTVS. Výšku materiálnej škody vyčíslia v ďalšom konaní. Mužovi policajti krátko po skutku obmedzili osobnú slobodu a previezli ho na policajné oddelenie. Po vznesení obvinenia a vykonaní potrebných procesných úkonov bol Bratislavčan podľa Považanovej prepustený na slobodu. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.
Účastníci verejného zhromaždenia v Bratislave v sobotu rozbili na budove Slovenského rozhlasu sklenenú výplň na dverách. Do budovy sa im vniknúť nepodarilo. "Skupina približne 100 ľudí sa presunula okolo 17:50 z Námestia slobody na Mýtnu ulicu pred budovu Slovenského rozhlasu. Tu niektorí zo zhromaždených hodili do vstupných dverí budovy nejaký predmet a rozbili sklenenú výplň dverí. Následne sa zhromaždení spred budovy Slovenského rozhlasu rozutekali, "povedala policajná hovorkyňa Považanová.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané