16. 6. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká televízna spoločnosť National Broadcasting Company (NBC) pripravuje seriál o legendárnej britskej kapele The Beatles. Novinka by mala ponúknuť osem epizód. O scenár sa postará Michael Hirst, ktorý má na konte napríklad televízny hit Tudorovci: Sex, moc a intrigy (2007 - 2010). Produkciu majú okrem Hirsta na starosti Teri Weinberg a Ben Silverman, ktorí sa už podieľali aj na spomínanom seriáli.
The Beatles vznikli v roku 1960 v Liverpoole a dodnes ich hudobní kritici považujú za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Vo Veľkej Británii nahrali a vydali dvanásť štúdiových albumov. Kapela má na konte desať prestížnych cien Grammy, a to vrátane Grammy za celoživotný prínos. Formácia získala aj Oscara, a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby Please Please Me, She Loves You, I Want to Hold Your Hand, Help!, Ticket to Ride, Yesterday, All You Need Is Love, Hey Jude, Let It Be, Come Together, All My Loving, A Hard Day's Night alebo And I Love Her. Zo slávnej štvorky sú nažive už len dvaja členovia.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.