4. 7. 2014

TASR NEWS

TASR NEWS

Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) spustí v pondelok 7. júla predaj oficiálneho portrétu prezidenta SR Andreja Kisku. Záujemcovia si môžu podobizeň hlavy štátu s rozmermi 53,5 x 39 cm objednať na telefónnych číslach +421 2 59210 126, +421 2 59210 152, prípadne e-mailom na adrese obchod@tasr.sk.
Portrét bude zasielaný poštou v ochrannom obale, v prípade záujmu je možné dohodnúť si osobný odber, ako aj špecifikáciu balenia. Cena portrétu pri osobnom odbere bez balenia je 26 eur bez DPH, pri zaslaní poštou v ochrannom obale 30 eur bez DPH.
Prvé dva zarámované portréty v utorok 1. júla odovzdali prezidentovi predstavitelia TASR v jeho kancelárii. Kiska ocenil, že z 80 snímok sa na portrét vybrala fotografia, kde sa usmieva. "Úsmev je súčasťou môjho života. Z portrétu vyžaruje skutočnosť, že mám rád ľudí, čomu sa teším," poznamenal.
Fotografovanie prebehlo v priestoroch TASR 25. júna pod taktovkou dlhoročného fotografa agentúry Pavla Neubauera, ktorý fotografoval na oficiálny portrét všetkých predchádzajúcich prezidentov - Michala Kováča, Rudolfa Schustera a Ivana Gašparoviča.