9. 3. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Týždenník The Slovak Spectator má novú šéfredaktorku - Michaelu Terenzani. Terenzani nastúpila do funkcie dnes. Vedúci post týždenníka v anglickom jazyku sa uvoľnil po tom, ako sa Beata Balogová stala k 1. decembru 2014 šéfredaktorkou denníka SME. Terenzani dlhoročne pôsobí v redakcii The Slovak Spectator a stala sa po Richardovi Lewisovi, Rickovi Zednikovi, Tomovi Nicholsonovi, Rachel Salaman a Beate Balogovej šiestou šéfredaktorkou novín, agentúru SITA o tom informovala PR manažérka Slovak Spectator Beata Fojtíková.
Michaela Terenzani sa stala internou redaktorkou The Slovak Spectator v roku 2009 po skončení štúdií na univerzitách v Poľsku a Holandsku. "Ani za nepriaznivých okolností sme pod vedením mojej predchodkyne Beaty Balogovej v The Slovak Spectator nerobili kompromisy, ktoré by boli v konflikte s našimi etickými zásadami a s našou víziou byť spoľahlivým partnerom nielen pre zahraničnú komunitu na Slovensku," cituje tlačová správa novú šéfredaktorku, ktorá je odhodlaná pokračovať v tomto trende. Ako sa ďalej uvádza v tlačovej správe, "redakcia The Slovak Spectator zostala stabilná aj napriek kontroverznému príchodu Penty do vlastníckej štruktúry materskej spoločnosti Petit Press, aby naďalej mohla robiť čo najlepšie noviny pre svojich čitateľov. Nezávislé fungovanie novinárov je garantované vydavateľom Jánom Pallom, ktorý zastupuje v spoločnosti amerických spoluvlastníkov, ako aj konateľom Alexejom Fulmekom z Petit Pressu". Počas 20 rokov existencie The Slovak Spectator vždy poskytoval vyvážené a spoľahlivé informácie a podľa Michaely Terenzani sú "pripravení nepoľaviť a aj naďalej pestovať tento vzťah medzi novinárom a čitateľom".
Predošlá šéfredaktorka týždenníka The Slovak Spectator Beáta Balogová sa od 1. decembra stala šéfredaktorkou denníka SME. Oba tituly vydáva spoločnosť Petit Press. Balogová viedla anglický týždenník vyše desať rokov. Pred jej pôsobením v Slovak Spectator pracovala v agentúrach TASR a SITA.
The Slovak Spectator sú jediné noviny v anglickom jazyku prinášajúce informácie o Slovensku nepretržite od roku 1995. Ich zakladatelia Eric Koomen, Richard Lewis, Daniel Stool a Rick Zednik prišli pôvodne na Slovensko pre iný projekt. Ten však po pár mesiacoch fungovania zanikol, a tak sa rozhodli založiť The Slovak Spectator. Postupne sa pôvodní zakladatelia vrátili do zahraničia, úlohu vedenia vydavateľstva prevzal Tom Nicholson a neskôr jeho slovenskí kolegovia. Spoluvlastníkom vydavateľstva novín The Rock sa stala spoločnosť Petit Press. "Naša vízia informovať, zabávať a vzdelávať prostredníctvom anglického titulu o Slovensku je dnes zaujímavá rovnako ako pred dvadsiatimi rokmi,“ citovala tlačová správa zverejnená 2. marca Daniela Stolla, ktorý je spoluvlastníkom novín dodnes. Denné správy v angličtine možno nájsť na http://spectator.sme.sk/.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.