9. 6. 2015

Ministerstvo obrany sa ohradzuje proti klamstvám denníka SME

Ministerstvo obrany sa ohradzuje
proti klamstvám denníka SME


Ministerstvo obrany SR sa dôrazne ohradzuje voči účelovým dezinformáciám zverejneným na titulnej strane a druhej strane dnešného vydania denníka SME s názvom "Glváč pochybil pri liekoch" s podtitulmi "Glváč pri kúpe vakcín obchádzal zákon"; "Vakcínu zháňali u nás" a "Priamo oslovili aj firmu s dlhom a erotickým salónom" od redaktora Petra Kováča.
V spomínaných článkoch redaktor klame. Ministerstvo obrany od uvedených spoločností, o ktorých redaktor v článku píše nič nekúpilo. V súvislosti s nepravdivými informáciami pripravuje rezort obrany podanie žaloby.
Ministerstvo obrany sa odmieta zapájať do konkurenčného súboja nespokojných zdravotníckych firiem, ktorým redaktor denníka SME poslúžil. Ako je známe denník patrí finančnej skupine Penta, ktorá pôsobí tiež v zdravotníctve.
Kontrolné mechanizmy má ministerstvo obrany nastavené tak, aby nedochádzalo k neefektívnemu nakladaniu s verejnými zdrojmi. Cieľom tejto "vymyslenej kauzy" zo strany skupiny Penta a denníka SME je ich spochybniť k vlastnému prospechu. Ministerstvo obrany sa nebude správať podľa médií, ktoré takéto nehospodárne konanie podporujú.


TASR informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Balleková.