16. 8. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Britská kráľovská rodina  vyzvala médiá, aby nezverejňovali neautorizované fotografie princa Georgea a princeznej Charlotte. Odôvodnila to tým, že paparazzovia využívajú čoraz nebezpečnejšie metódy, aby získali cenné snímky. Informovala o tom tlačová agentúra AP.
Kensingtonský palác v Londýne, oficiálne sídlo princa Williama a jeho manželky Kate, zverejnil list zaslaný štandardným mediálnym organizáciám, v ktorom podrobne opísal prípady narušenia súkromia rodiny. Palác uviedol, že fotografi sa už ukrývali v kufri áut, schovávali sa aj v piesočných násypoch, sledovali pohyb princa Georgea a jeho pestúnky v londýnskych parkoch alebo využili iné deti na prilákanie pozornosti princa Georgea na ihriskách tak, aby sa dostal do záberu fotoaparátov.
Palác v liste napísal, že čoraz častejšie narušovanie súkromia predstavuje riziko "v posilnenom bezpečnostnom prostredí" a že táto čiara je prekračovaná.
"Sú obavy, že nie vždy bude možné rýchlo rozlíšiť medzi niekým, kto fotografuje, a niekým, kto zamýšľa bezprostredne ublížiť," vysvetlil palác.
Manželia z kráľovskej rodiny veľmi chránia súkromie svojich detí a zatiaľ zverejnili iba málo fotografií potomkov, väčšinou z výnimočných udalosti. Takýto prístup však zvyšuje hodnotu paparazzovských snímok a ešte viac motivuje fotografov, aby sledovali a fotografovali predovšetkým princa Georgea. Práve on je teraz hlavným terčom paparazzov.
Palác zdôraznil, že ľudia, ktorí čítajú takéto médiá s paparazzovskými snímkami, nevedia, ako boli fotky získané. Palác dodal, že si želá podnietiť debatu na tému ochrany detí.

Reláciu The Tonight Show bude aj naďalej uvádzať americký herec a moderátor Jimmy Fallon, ktorý ju moderuje od februára 2014. Vo štvrtok to oznámil prezident spoločnosti NBC Entertainment Bob Greenblatt. Štyridsaťročnému rodákovi z New Yorku zatiaľ predĺžili zmluvu do roku 2021.
Fallonovými predchodcami v šou boli Steve Allen (1954 - 1957), Jack Paar (1957 - 1962) a Johnny Carson (1962 - 1992). Carsona vystriedal Jay Leno, ktorého však tvorcovia v rokoch 2009 až 2010 na sedem mesiacov vymenili za Conana O'Briena. Leno v šou pôsobil v rokoch 1992 až 2009 a 2010 až 2014, pričom program uvádzal z kalifornského mesta Burbank.
Šou, ktorú v súčasnosti vysielajú z New Yorku, si od Fallonovho príchodu pripísala na konto cenu Primetime Emmy, Critics Choice Television Award či producentskú cenu PGA. Súčasťou programu, do ktorého si ako hostí pozývajú známe osobnosti, sú aj rôzne skeče a hry. Priemerná sledovanosť v USA dosahuje 3,8 milióna divákov. Televízia za to podľa Greenblatta môže ďakovať práve Fallonovi.
Jimmy Fallon pôsobil v rokoch 1998 až 2004 v televíznej šou Saturday Night Live. Ako herec sa predstavil napríklad v snímkach ako Na pokraji slávy (2000), Čokoľvek (2003), Taxi (2004), Fanaticky zamilovaný (2005), Warholka (2006) či Rollerky (2009).

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.