25. 12. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Americký r'n'b spevák R. Kelly v pondelok odišiel zo streamovaného rozhovoru pre portál The Huffington Post. Štyridsaťosemročný interpret v internetovej relácii HuffPost Live propagoval svoju trinástu štúdiovku Buffet (2015), ktorá sa dostala na trh 11. decembra. Hudobníkov odchod podnietila otázka o predošlých obvineniach zo sexuálneho zneužívania.
"Hudobne som vytvoril dlhovekosť. Moju hudbu počúvajú rôzne generácie. Aby som uspokojil tieto rôzne generácie, musel som niečo vymyslieť. A to bol Buffet. Rôzne žánre nasýtia rôznych ľudí," opísal pohnútky za nahraním novinky. Ako však uviedol, nedostatok podpory od fanúšikov a sťahovanie viedlo k nižším číslam v predaji v porovnaní s predchádzajúcim albumom Black Panties (2013). Na to zareagovala moderátorka relácie Caroline Modarressy-Tehrani, ktorá sa speváka spýtala, ako by odpovedal fanúšikom, ktorí váhajú s kúpou pre jeho predošlé obvinenia zo sexuálneho obťažovania. "Kašlať na to," odpovedal rodák z Chicaga dodávajúc, že nemôže uspokojiť každého.
Rozhovor sa ďalej niesol v podobnom duchu ako predtým položená otázka, na čo sa Kelly vyjadril, že do relácie neprišiel kvôli negativite, ale pre pozitívne veci. "Ak sa ma opýtate otázku, ktorá bude negatívna, odídem," varoval moderátorku. Tá sa ho spýtala ako vníma sex, na čo ju obvinil z výsluchu a odišiel.
Štyridsaťosemročný R. Kelly, celým menom Robert Sylvester Kelly, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1989. Debutoval albumom Born Into The 90's (1992), ktorý nahral spolu so skupinou Public Announcement. O rok neskôr vydal prvú sólovku 12 Play, po ktorej nasledovalo ďalších jedenásť štúdioviek. Okrem toho má na konte dva spoločné albumy s rapperom Jay Z - The Best Of Both Worlds (2002) a Unfinished Business (2004). Jeho najznámejším hitom je skladba I Believe I Can Fly, za ktorú dostal v roku 1998 tri ceny Grammy. Odvtedy sa však v médiách objavoval skôr v súvislosti s prípadom šírenia detskej pornografie. Po viac ako šesťročnom súdnom procese ho v roku 2008 zbavili všetkých obvinení.

Anglického hudobníka Chrisa Martina zažaloval fotograf, do ktorého koncom januára vrazil džípom, keď s bývalou partnerkou Gwyneth Paltrow a ich dvoma deťmi Apple a Mosesom opúšťal areál reštaurácie v kalifornskej Santa Monice.
Richard Terry v žalobe tvrdí, že 38-ročný spevák kapely Coldplay úmyselne stočil volant doprava, vyšiel s autom na chodník a narazil doňho. Následne z miesta odišiel bez toho, aby sa uistil, či je paparazzo v poriadku. Toho museli ošetriť v nemocnici. Terry okrem toho uviedol, že Martin mal už v minulosti konflikty s reportérmi, pri ktorých sa správal agresívne. Celý incident zachytil iný fotograf, ktorý stál na druhej strane ulice. Ako však uviedol portál TMZ, Terry a nemenovaný druhý fotograf mohli byť vopred dohodnutí, že Martina vyprovokujú a následne incident zaznamenajú.
Chris Martin je frontmanom spomínanej kapely Coldplay, ktorá vznikla v roku 1996 v Londýne a zatiaľ vydala sedem štúdioviek - Parachutes (2000), A Rush Of Blood To The Head (2002), X&Y (2005), Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011), Ghost Stories (2014) a A Head Full Of Dreams (2015). So všetkými s výnimkou poslednej menovanej sa im podarilo dobyť UK Chart. Kapela má na konte celkovo sedem cien Grammy, osem BRIT Awards, šesť Q Awards či päť NME Awards.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Účet českého premiéra Bohuslava Sobotku na sociálnej sieti Twitter sa v stredu dopoludnia stal terčom útoku rasistických hackerov. Informuje o tom dnes spravodajský server Novinky.cz.
Počas návštevy predsedu vlády v areáli vo Vrběticiach sa na jeho twitterovom konte začalo zverejňovať množstvo správ s nenávistným a neskrývane rasistickým obsahom.
Sobotku v čele stránky, ktorá začala odkazovať na rasistický web, označili za vlastizradcu. Veľa uverejnených príspevkov smerovalo najmä proti utečencom.
Neskôr sa na Sobotkovom účte začali objavovať tiež xenofóbne príspevky v angličtine, ktoré mali premiéra diskreditovať v zahraničí.
Kancelária premiéra Novinkám potvrdila, že o incidente vie. "Situáciu aktuálne riešime a snažíme sa tento útok zastaviť," doplnil hovorca premiérovho kabinetu Martin Ayrer.

Copyright © TASR 2015