23. 12. 2015

Zomrel Brooke McCarter

Zomrel Brooke McCarter

Vo veku 52 rokov zomrel americký herec Brooke McCarter, ktorý sa preslávil najmä ako Paul vo filme Stratení chlapci (1987). Rodák z Philadelphie v Pensylvánii skonal v utorok 22. decembra v jeho dome na Floride na následky dlhodobého ochorenia. Ako informoval hercov hovorca, smrť nastala v dôsledku zlyhania pečene po tom, ako mu diagnostikovali vzácne genetické ochorenie. „Odišiel dnes ráno, obklopený blízkou rodinou a priateľmi, vrátane jeho dvanásťročnej dcéry Kaitlin McCarter. Budeme na neho spomínať ako na talentovaného herca a hudobníka,“ uviedla McCarterova rodina vo vyhlásení, v ktorom ocenili aj modlitby priateľov či fanúšikov. Vyzvali tiež k podpore ďalšieho výskumu deficitu alfa-1-antitrypsínu (AAT), ktorým trpel.
Brooke McCarter sa narodil 22. apríla 1963. Začínal ako model v prestížnej newyorskej agentúre Ford, po tom ako vyhral súťaž talentov na vysokej škole. Robil kampane pre značky Levi's či JC Penney. Zapojil sa do študijného programu herectva, spevu a tanca. Neskôr študoval výhradne pod dohľadom herečky Stelly Adler. Ihneď po skončení štúdia v New Yorku sa presťahoval do Los Angeles, kde pracoval pre známe značky ako napríklad Pepsi, Miller či Chevrolet. V roku 1986 debutoval v celovečernom akčnom filme Nárez, kde sa okrem neho predstavili aj skejtbordista Tony Hawk či herec Josh Brolin. O rok neskôr získal rolu v televíznom seriáli The Twilight Zone (1985 - 1989). Známym sa stal až vďaka spomínanému filmu Stratení chlapci s upírskou tematikou. Jeho posledným celovečerným filmom pred hereckou pauzou bola snímka Wired (1989). V roku 1998 sa rozhodol opustiť Hollywood a začal podnikať v oblasti telekomunikácií. Vo filme sa objavil až v roku 2009 a to v hororovej komédii Uh-oh Show. Neskôr účinkoval v horore Emerging Past (2011).

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.