19. 7. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Slávna selfie moderátorky Ellen DeGeneres s Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Bradleym Cooperom či Bradom Pittom, ktorá vznikla počas odovzdávania cien americkej Akadémie filmových umení a vied v roku 2014, bola výsledkom nepodareného žartu. Pre britský denník Daily Mail to prezradila samotná 58-ročná DeGeneres. Ako uviedla, pôvodne žart spočíval v tom, že mala požiadať Meryl Streep, aby sa s ňou odfotografovala. “No potom by som jej povedala, aby tú fotografiu urobila ona, takže by na nej napokon nebola,” vysvetlila DeGeneres. Ako ďalej pokračovala obľúbená moderátorka, plán napokon prekazil Bradley Cooper, ktorý sa ponúkol, že fotografiu urobí on, pričom sa k trojici následne pripojili ďalšie hviezdy. “Netušila som, že sa to stane,” povedala DeGeneres.
Momentku DeGeneres zverejnila prostredníctvom svojho konta na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Fotografia, na ktorej sa okrem spomínaných objavili napríklad aj Kevin Spacey, Julia Roberts, Angelina Jolie a Lupita Nyong'o, v priebehu nasledujúcich dvoch hodín zaznamenala viac ako dva milióny zdieľaní a stala sa dovtedy najzdieľanejšou fotografiou na tejto službe.
Ellen DeGeneres je jednou z najznámejších televíznych osobností v USA. Jej talkšou s názvom The Ellen DeGeneres Show (2003) má úspech u kritiky i divákov, čoho dôkazom je aj zisk vyše troch desiatok cien Daytime Emmy od začiatku vysielania relácie. Venuje sa aj bytovému dizajnu. V auguste 2008 si vzala za manželku herečku Portiu de Rossi.


Americká internetová spoločnosť Yahoo Inc v druhom štvrťroku evidovala pokles tržieb o 19 % na 842 mil. USD z úrovne tesne nad hranicou 1 mld. USD v rovnakom období minulého roka. Strata firmy sa prehĺbila na sumu 440 mil. USD, čiže na 46 centov na akciu. Za apríl až jún 2015 bola jej strata v objeme 22 mil. USD, čiže 2 centy na akciu. Zisk Yahoo za druhý kvartál tohto roka po úprave o jednorazové položky bol 9 centov na akciu, čiže sa nenaplnilo očakávanie analytikov oslovených v prieskume firmy FactSet, ktorí odhadovali, že bude v sume 10 centov na akciu.
Spoločnosť Yahoo zároveň informovala, že zo svojho majetku odpisuje 482 mil. USD v súvislosti s poklesom hodnoty jej sociálnej a blogovacej siete Tumblr, ktorú získala za 1, 1 mld. USD v roku 2013. Spolu s predchádzajúcimi odpismi v sume 230 mil. USD to znamená, že hodnota siete Tumblr sa znížila o takmer dve tretiny.
Nejasné zostáva, či Yahoo ukončí svoje dlhodobé pokusy o obrat v hospodárení a predá svoj majetok. Analytici odhadujú, že Yahoo za predaj majetku, ktorý zahŕňa služby elektronickej pošty a obľúbené internetové stránky venované správam, športu a financiám, získa 4 až 8 mld. USD. Ak sa Yahoo zbaví svojho problémového podnikania, stále bude mať cenné podiely v Yahoo Japan a v čínskom internetovom predajcovi Alibaba Group.

Zástupcovia televíznej spoločnosti HBO potvrdili, že siedmu sezónu seriálu Hra o tróny (2011) predstavia na budúci rok v lete. Na rozdiel od doterajších sezón, ktoré ponúkli vždy po desať epizód, bude mať očakávaná séria o tri časti menej.
Tvorcovia David Benioff a D. B. Weiss nedávno uviedli, že nakrúcanie novinky museli odložiť pre nevyhovujúce počasie. Dôvodom je skutočnosť, že na konci šiestej sezóny sa naplnilo proroctvo o blížiacej sa zime. "Slnečné počasie nám už nevyhovuje," vysvetlili s tým, že produkciu posunuli, aby mali ponuré, šedivé počasie aj v slnečnejších lokalitách, kde nakrúcajú. Obľúbený seriál vzniká napríklad na Islande, v Chorvátsku, Španielsku či Severnom Írsku.
Na réžii spolupracujú Mark Mylod, Jeremy Podeswa, Matt Shakman a Alan Taylor. V nových častiach sa opäť predstavia Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke či Nikolaj Coster-Waldau. Každý z nich pritom zarobí približne 500-tisíc dolárov (v prepočte zhruba 452-tisíc eur) za epizódu.
Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich. Seriál nedávno získal 23 nominácií na ceny Primetime Emmy.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.