11. 7. 2016

Zomrela Sally Beauman

Zomrela Sally Beauman

Vo veku 71 rokov zomrela anglická spisovateľka a novinárka Sally Beauman, ktorá sa preslávila romantickým románom Destiny (1987). Smutnú správu oznámila dnes autorkina rodina prostredníctvom britského denníka The Times. Rodáčka z mestečka Totnes naposledy vydýchla v pokoji a v kruhu rodiny. Ako tiež uviedli jej blízki, onedlho plánujú usporiadať súkromný pohreb. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa. Beauman zanechala po sebe syna Jamesa a dve vnúčatá.
Sally Beauman sa narodila 25. júla 1944. Na konte má okrem knihy Destiny tiež romány ako Dark Angel (1990), Lovers And Liars (1994) alebo Danger Zones (1996). V českom preklade jej vyšli tituly Sextet (1997) a Rebečin příběh (2001), pričom oba spolu s jej ďalšími bestsellermi preložili do viac než dvadsiatich jazykov. Okrem písania sa venovala tiež žurnalistike, pôsobila napríklad v americkom časopise The New Yorker, v britskom denníku The Daily Telegraph či ako šéfredaktorka magazínu Queen. Na trh uviedla tiež dve náučné publikácie. Bola vydatá za zosnulého anglického herca Alana Howarda.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.