25. 8. 2016

JOJ Group News

JOJ Group News

Televízna skupina JOJ Group pripravuje spustenie novej voľne šírenej stanice na českom trhu. JOJ Family bude plnoformátová, multižánrová, rodinná televízia, ktorá bude pre českých divákov vysielať to najlepšie z programovej štruktúry TV JOJ.
JOJ Group, podobne ako ostatné slovenské a české televízne skupiny, reaguje na aktuálne snahy o zrušenie nelegálneho šírenia televízií na našom
i českom území a rokuje s operátormi o vypnutí TV JOJ v Česku. Slovenské komerčné televízie majú v súčasnosti na území ČR svojho stáleho českého diváka, preto sa JOJ rozhodla ponúknuť českému publiku plnohodnotnú alternatívu, a tou bude práve nová stanica JOJ Family, ktorej vysielanie odštartuje už v septembri.
JOJ Family bude voľne šírená ako DVB-T stanica, zaradená do 4. českého multiplexu a postupne dostupná tiež v ponuke českých satelitných, káblových
či IPTV operátorov. JOJ Family bude v komerčných aktivitách zastupovať spoločnosť Atmedia, do ktorej portfólia v rámci mediálneho zastupiteľstva
od augusta patrí aj JOJ Cinema. Z distribučného hľadiska bude JOJ Family voči operátorom zastupovať mediálna spoločnosť AXOCOM, ktorá distribučne zastupuje v ČR a SR tiež filmovú stanicu JOJ Cinema.
Už v názve novej stanice JOJ Family je zakódované jej cielenie na rodinného diváka, pre ktorého bude televízia vysielať predovšetkým spoločné česko-slovenské formáty s tradíciou, akou je napríklad lokálna verzia najúspešnejšej talentovej show na svete Česko Slovensko má talent. Po prvýkrát túto show nebude v Čechách vysielať TV Prima, ale práve nová JOJ Family.
Českí diváci sa tiež môžu tešiť na scripted reality formát Soudní síň, ktorý sa nakrúca špeciálne pre JOJ Family v českom jazyku a s českými protagonistami.
V programovej ponuke nebudú chýbať ani úspešné slovenské seriály predabované do češtiny, napríklad súčasný komediálny hit Naši, českému publiku už známy Dr. Dokonalý či Doktorka Ema, v hlavných úlohách s herečkami Soňou Norisovou a Zuzanou Kronerovou, ktoré sú často obsadzované do českých televíznych a filmových diel.
V slovenčine bude JOJ Family vysielať seriály, v ktorých si zahrali v Česku rovnako známi herci, ako napríklad ZOO (Tomáš Hanák, Ján Koleník, Táňa Pauhofová), Keby bolo keby (Aňa Geisslerová, Roman Luknár, Ján Koleník, Zuzana Fialová) a ďalšie.
JOJ Family ponúkne divákom tiež najnovšiu súťažno-zábavnú show Uhádni môj vek či slovenské sitkomy Hoď svišťom, Svet podľa Evelyn alebo Dvojičky. Samozrejmosťou v rámci vysielania českej stanice budú aj úplné novinky, ktoré
v najbližšej sezóne odpremiéruje spolu s TV JOJ na Slovensku - za všetky spomeňme nové seriály Za sklom, Pravá tvár alebo Hotel.
Českí diváci budú sledovať program JOJ Family z časti v pôvodnom slovenskom alebo českom znení a z časti v dabovanej češtine. Obsah vysielacej štruktúry bude vo veľkej miere zhodný so slovenskou televíziou JOJ, vrátane spravodajských relácií vo večernom prime time, konkrétne Krimi a Noviny.

Stanica bude mať vlastnú webovú stránku jojfamily.cz a takisto fanpage na Facebooku v češtine.