19. 9. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Moderátor Jimmy Fallon privítal hostku svojej Tonight Show - demokratickú kandidátku Hillary Clintonovú - s lekárskym rúškom na tvári. Keď Clintonová, ktorej nedávno diagnostikovali zápal pľúc, vystúpila spoza kulís, Fallon okrem toho demonštratívne postavil na svoj pultík aj fľašu a antibakteriálnym gélom na ruky.
Clintonovej sa jeho žartíky páčili, smiala sa a pozdravila sa ním tľapnutím ruky, informovala na svojej stránke televízia NBC.
Fallon sa v rozhovore zaujímal, ako sa bývalej prvej dáme USA darí nachádzať rovnováhu medzi vážnymi problémami, ktoré sú súčasťou predvolebnej kampane, a pozitívnym vystupovaním pred voličmi na predvolebných mítingoch. Clintonová priznala, že pre ženy je dosiahnutie takejto rovnováhy náročné. "Treba demonštrovať pozitívne myslenie a dobrú náladu, ale k závažným záležitostiam pristupovať so všetkou vážnosťou," zdôraznila.
Ako príklad Clintonová uviedla svoje nedávne vystúpenie v inej TV šou, kde odpovedala na otázky amerických veteránov. Tábor jej republikánskeho protikandidáta Donalda Trumpa ju následne kritizoval, že v čase vystúpenia sa tvárila príliš vážne.
"No dobre, ale je možné hovoriť o Islamskom štáte so širokým úsmevom na tvári? Je to barbarské, zlodejské zoskupenie, ktoré musíme poraziť a vymazať," vyhlásila.
Fallon sa Clintonovej pýtal aj na jej zdravotný stav, ktorý sa stal predmetom diskusií po tom, ako jej pred týždňom prišlo nevoľno počas pietneho podujatia na počesť obetí útokov na USA z 11. septembra 2001. Jej predvolebný štáb následne oznámil, že Clintonová má zápal pľúc, v dôsledku ktorého až do uplynulého štvrtka zrušila svoj program.
Vo štvrtok bol hosťom Fallonovej šou Donald Trump. Fallon a Trump diskutovali v relácii aj o vážnych problémoch súvisiacich s prebiehajúcou predvolebnou kampaňou. Ku koncu relácie sa Fallon Trumpa spýtal, či mu môže vyviesť niečo hlúpe, kým ešte nie je prezidentom USA.
Na Trumpovu spresňujúcu otázku, o čo ide, Fallon odpovedal, že by mu chcel postrapatiť vlasy. Trump spočiatku vyzeral zaskočený, ale po chvíľke rozmýšľania súhlasil. "Dobre. O hodinu ma čakajú ľudia v New Hampshire. Dúfam, že to pochopia," povedal.
Fallon sa potom za búrlivého potlesku a hvízdania publika naklonil cez svoj pultík a Trumpov účes, ktorý je častou príčinou žartov a paródií, poriadne postrapatil. Potom, "aby v tom Trump nebol sám", postrapatil aj svoje vlasy. V prípade Trumpa malo ísť o dôkaz, že nenosí parochňu, ako to tvrdia jeho kritici.
Fallonovu šou, v ktorej hostil Clintonovú, odvysiela televízia NBC na budúci pondelok.

Copyright © TASR 2016

Americká herečka Mary Elizabeth Winstead si zahrá v tretej sezóne seriálu Fargo (2014). Tridsaťjedenročná rodáčka z mesta Rocky Mount v Severnej Karolíne sa predstaví ako Nikki Swango, príťažlivá a zručná žena obľúbujúca súťaženie v bridži, ktorú nedávno podmienečne prepustili z väzenia.
Hlavnými mužskými postavami tretej sezóne budú bratia Emmit a Ray Stussyovci, pričom oboch si zahrá Ewan McGregor. Emmit je príťažlivý, úspešný a rodinne založený realitný magnát. Jeho o niečo mladší brat je skôr jeho opakom. Ray je tučný, plešivie a pracuje ako kurátor, pričom za svoje nešťastie viní práve Emmita. Okrem McGregora a Winstead si v projekte zahrá aj Carrie Coon, ktorá stvárni šéfku polície Gloriu Burgle. Scenár má znova na starosti Noah Hawley, pričom s nakrúcaním plánujú začať tento rok. Nová séria by sa mala dostať na televízne obrazovky na budúci rok.
Seriál Fargo je inšpirovaný rovnomennou snímkou bratov Coenovcov z roku 1996. V desaťdielnej prvej sezóne účinkovali Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Joey King či Keith Carradine. V rovnako dlhej druhej sezóne si zas zahrali Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Patrick Wilson, Ted Danson, Nick Offerman, Brad Garrett, Kieran Culkin, Bokeem Woodbine, Jeffrey Donovan alebo Angus Sampson.
Mary Elizabeth Winstead je známa najmä z hororových filmov ako Kruh 2 (2005), Nezvratný osud 3 (2006), Čierne Vianoce (2006), Vec (2011), Abraham Lincoln: Lovec upírov(2012) alebo Ulica Cloverfield 10 (2016). Zahrala si ale napríklad aj v komédii Scott Pilgrim (2010) proti celému svetu, akčnom filme Smrtonosná pasca: Opäť v akcii (2013), či dramédii Na mol, vďaka ktorej si v roku 2013 vyslúžila nomináciu na Independent Spirit Award.

Americká herečka Sarah Steele sa objaví v spinoffe seriálu Dobrá manželka (2009 - 2016). Dvadsaťosemročná rodáčka z Philadelphie sa predstaví ako Marissa Gold, ktorú stvárňovala v spomínanom projekte v období 2011 až 2016. V novinke, na ktorej spolupracujú aj manželia Michelle a Robert Kingovci, si opäť zahrajú aj Christine Baranski a Cush Jumbo.
Dej seriálu sa bude zameriavať na Diane v podaní Christine Baranski, ktorá v dôsledku finančných problémov začne spolupracovať s jednou z chicagských právnych firiem. Novinku, ktorá bude mať desať epizód, plánuje uviesť spoločnosť CBS na budúci rok vo februári.
Sarah Steele sa predstavila napríklad aj vo filmoch Španglicky ľahko a rýchlo (2004), Mr. Gibb (2006), Margaret (2011) alebo Ako na to (2013).

Americký seriál Roadies (2016) nebude pokračovať druhou sezónou. Zástupcovia spoločnosti Showtime uviedli, že sa rozhodli nenakrútiť nové epizódy v dôsledku nepriaznivých reakcií divákov i kritiky. Projekt vytvoril Cameron Crowe, ktorý režíroval napríklad film Na pokraji slávy (2000). Jedným z výkonných producentov seriálu bol J.J. Abrams.
Päťdesiatdeväťročný Crowe sa v oficiálnom vyhlásení poďakoval kolegom a hercom za spoluprácu na projekte, ktorý podľa jeho slov "zmenil ich životy".
Seriál Roadies ponúkol dovedna desať epizód. Herecké obsadenie projektu z hudobného prostredia tvorili Luke Wilson, Carla Gugino, Imogen Poots, Rafe Spall, Keisha Castle-Hughes, Peter Cambor, Ron White a ďalší.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.