1. 9. 2016

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Sublicencia od Discovery Communications poskytne Rozhlasu a televízii Slovenska vysielacie práva na voľné šírenie Zimných olympijských hier 2018 a Letných olympijských hier 2020. Inovatívna dohoda je súčasťou stratégie Discovery Communications, aby olympiádu mohlo sledovať ešte viac ľudí pri televíznych obrazovkách než doposiaľ. Fanúšikovia na Slovensku si môžu vychutnať každý okamih z hier aj na Eurosporte a jeho digitálnych službách. RTVS zabezpečuje vysielacie práva pre Olympiádu 2018 v Pchjongjangu vrátane hokeja a pre Olympiádu v Tokiu 2020.


Spoločnosť Discovery Communications a RTVS dnes oznámili dlhodobé partnerstvo, ktoré zaistí divákom na Slovensku možnosť sledovať každý vzrušujúci okamih olympiády na rôznych platformách. Športový rok 2016 priniesol okrem exkluzívnych športových podujatí doma i v zahraničí ďalšie dobré správy pre slovenských fanúšikov. RTVS získala sublicencie od Discovery Communications na vysielanie Zimných olympijských hier v roku 2018 a Letných olympijských hier v Tokiu v roku 2020. RTVS tak prinesie celú programovú ponuku vrátane turnaja v ľadovom hokeji, ktorý je pre slovenských fanúšikov jedným z najdôležitejších.

Dohoda zabezpečí, že Zimné olympijské hry v Pchjongjangu a Letné olympijské hry v Tokiu 2020 budú k dispozícii pre slovenských divákov na RTVS, ako aj na Eurosporte a na internetovej platforme či na Eurosport Player. Mix voľného, plateného a digitálneho pokrytia ponúkne divákom možnosť naplno sa ponoriť do diania olympijských hier.

Uvedené plány pomôžu vášnivým športovým fanúšikom na Slovensku nechať sa uchvátiť hrami. Zároveň vychádzajú zo sľubu Discovery Communications poskytnúť divákom silnejší zážitok zo sledovania a možnosť sledovať šport spôsobom, ktorý im sedí najviac, a to prostredníctvom spomenutého mixu voľného, plateného a digitálneho pokrytia.

Športoví fanúšikovia budú môcť sledovať celý rad športových prenosov z olympijských disciplín aj online na webových stránkach www.rtvs.sk. Zároveň bude možné streamovať olympiádu a prenos na verejných priestranstvách, čím sa hry dostanú na námestia, do barov a reštaurácií alebo všade tam, kde sa slovenskí fanúšikovia športu stretávajú.

RTVS bude vďaka sublicencii od Discovery Communications exkluzívnym držiteľom audiovizuálnych a ne-exkluzívnym držiteľom rozhlasových práv pre Zimné olympijské hry v roku 2018 a Letné olympijské hry v roku 2020. Národnej televízii boli udelené vybrané digitálne práva na obsah vysielaný na jeho lineárnych televíznych kanáloch počas spravodajských relácií, ktoré nasledujú priamo po udalosti. Eurosport bude aj naďalej držať práva pre každý okamih olympijských hier v platenej verzii, a to prostredníctvom svojich digitálnych služieb.

Kasia Kieli, prezident spoločnosti Discovery Networks pre strednú a východnú Európu, Blízky východ a Afriku, povedal: "Snažíme sa, aby olympijské hry boli dostupné pre ešte viac ľudí na viac obrazovkách než kedykoľvek predtým. Práve dohoda s RTVS pre Pchjongjang 2018 a Tokio 2020 je významným krokom vpred k dosiahnutiu tohto cieľa na Slovensku. Športoví fanúšikovia tak budú mať celkom novú prístupnosť k olympiáde. Vďaka každému okamihu, ktorý je dostupný na platformách Eurosportu a pokrytiu na ich tradičnej národnej televízii, dostanú možnosť užiť si olympijské hry podľa vlastných predstáv."

"Som hrdý na to, že vďaka dohode s Discovery Communications sa olympijský hokejový turnaj vracia na obrazovky našej verejnoprávnej televízie. Podpis tejto dôležitej zmluvy na Olympijské hry v Pchjongjangu v roku 2018 a Olympijské hry v Tokiu v roku 2020 tiež dokazuje, že dlhodobé strategické ciele verejnoprávnych kanálov by nemali byť viazané na funkčné obdobie aktuálneho manažmentu. Naše úsilie by malo byť zamerané predovšetkým na našich divákov a poslucháčov," uviedol Václav Mika, generálny riaditeľ RTVS.

Victoria Davies, Country Manager pre strednú a východnú Európu v Discovery Communications, dodala: "Vieme, že fanúšikovia na Slovensku vášnivo sledujú svojich hrdinov a podporujú ich úsilie vyhrať olympijské medaily pre ich krajinu. Vďaka novým dohodám sa môžu fanúšikovia dostať ešte bližšie k svojim obľúbeným športovcom a sledovať tak každý krok ich olympijskej cesty cez vysoko kvalitné pokrytie RTVS a celoročne aj na každej obrazovke s Eurosportom."

Partnerstvo nadväzuje na ponuku Discovery Communications pre exkluzívne multimediálne práva pre 50 krajín a oblastí v Európe na vysielanie olympiád v rokoch 2018 - 2024, predstavené Medzinárodným olympijským výborom v júni 2015.