30. 9. 2016

TV 213 začína

TV 213 začína
Zkušební vysílání TV 213. Reprofoto
 
Únia ligových klubov a marketingová agentúra U! Sports vstupujú v sezóne 2016/2017 do spolupráce s novou televíziou na slovenskom mediálnom trhu. Od začiatku októbra tak pribudne do televízneho programu ďalší priamy prenos z Fortuna ligy a diváci sa každý víkend budú môcť tešiť na trojzápasovú porciu slovenského ligového futbalu.
Jesenné zápasy odvysiela televízia 213 vždy v stabilnom vysielacom čase v nedeľu od 17:30 h. Televízia bude mať k dispozícii 3. voľbu TV zápasu. 213-ka zároveň podporí kluby Fortuna ligy a nové projekty Únie ligových klubov v rámci profesionálnej produkcie.
„Sme veľmi radi, že prvé kroky našej televízie budú spojené s Fortuna ligou. Tešíme sa na túto spoluprácu a veríme, že adekvátnou mierou prispejeme k ďalšej propagácii domáceho futbalu nielen pravidelnými prenosmi, ale postupne aj rôznymi projektmi na podporu Fortuna ligy,“ povedal šéfredaktor televízie 213 René Stern.
„My, ako vedenie Fortuna ligy, veľmi pozitívne vnímame skutočnosť, že slovenský ligový futbal bude opäť možné vidieť až v troch priamych prenosoch z každého víkendového kola. Od spolupráce s 213 si sľubujeme zaujímavé partnerstvo, ktoré pomôže novej televíznej spoločnosti i nám. Dôležitou súčasťou našej dohody je produkčná podpora, ktorá bude znamenať oveľa väčšie množstvo video obsahu z Fortuna ligy. Už onedlho spoločne predstavíme nový a divácky určite mimoriadne atraktívny projekt,“ dodal prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.
„Teší nás, že sme dosiahli dohodu o vysielaní zápasov Fortuna ligy so zástupcami nového ambiciózneho projektu 213 a od októbra tak Fortuna liga nadviaže na vysielací koncept s tromi televíznymi prenosmi známy už z minulej sezóny. Spolu s naším novým partnerom sme pripravili spoluprácu aj nad rámec samotného vysielania priamych prenosov v oblasti tvorby ďalšieho video obsahu a sme radi, že ÚLK sa s takto nastavenou filozofiou spolupráce stotožňuje. Veríme, že Fortuna liga sa tak posunie o ďalší krok bližšie k fanúšikom,“ uzavrel Matej Valdner, výkonný riaditeľ agentúry U! Sports, ktorá ÚLK zastupuje v rokovaniach s marketingovými a mediálnymi partnermi.
Prvý priamy prenos z Fortuna ligy odvysiela televízia 213 v nedeľu 2. októbra o 17:30 h, pred jej kamerami sa predstaví úradujúci slovenský majster AS Trenčín v poslednom jesennom domácom zápase proti nováčikovi 1. FC .
Televízia 213 bude dostupná pre zákazníkov satelitných služieb Digi TV, Magio Sat a freeSAT.
 
Podľa medialne.sk je majiteľom spoločnosti Elements Channel, ktorá vznikla tento rok v januári, sú podľa obchodného registra bývalý motocyklový jazdec Vladimír Častka, ktorý má byť hlavným investorom, a Viola Mariner. Obaja figurujú aj v spoločnosti Elements Production.
V televízii 213 bude šéfredaktorom René Stern, ktorý do augusta pôsobil v televízii Digi Sport, kde ho nahradil Viktor Blažek.