28. 11. 2016

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Tlačovinu ŠAŠO špeciál sa dnes pred sídlom spoločnosti Regionpress na Študentskej ulici v Trnave pokúšali rozdávať aktivisti Alena Krempaská a Peter Weisenbacher. Do Trnavy priniesli asi štyridsať kusov, Trnavčania však o ich produkt prejavili minimálny záujem. ŠAŠO špeciál sa na dvanástich stranách venuje poslancovi Igorovi Matovičovi a jeho údajným kauzám. Spoločnosť Regionpress je rodinná firma Matovičovcov, oficiálne ju vlastní poslancova manželka Pavlína Matovičová.
"ŠAŠO špeciál je o kauzách podnikateľa a poslanca pána Matoviča a naňho napojených ľudí a firiem,“ povedal Weisenbacher. Tlačovinu plánujú bezplatne distribuovať do schránok najskôr v Trnave, kde Igor Matovič žije, neskôr po celom Slovensku. "Zbierame na to peniaze, momentálne máme väčšinu z potrebných 7 000 eur pre distribúciu tu v Trnave. Peniaze pochádzajú od darcov,“ informoval Weisenbacher. Dodal, že ide väčšinou o podnikateľov, ktorí na tlač špeciálu prispeli čiastkami okolo päťsto eur. Vydanie ŠAŠO špeciálu je podľa neho jedna z prvých aktivít občianskeho združenia Slovak Political Watchdog (Strážny pes na politikov), ktoré bývalí spoluorganizátori protestov Gorila v týchto dňoch registrujú.
Spor Matoviča s aktivistami Petrom Weisenbacherom a Alenou Krempaskou sa začal v lete tohto roku po tom, ako aktivisti kritizovali, že protesty pred bratislavským obytným komplexom Bonaparte, ktoré sa týkajú kauzy Bašternák, sú organizované parlamentnou opozíciou a nie sú apolitické. Matovič kritiku odmietol s tým, že aktivisti boli v minulosti spojení s vládnou stranou Smer-SD. Aktivisti následne zverejnili, že Matovič si ako poslanec nepredĺžil pozastavenie živnosti, za čo mu hrozí strata mandátu.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.