28. 1. 2017

Ceny ACE Eddie

Ceny ACE Eddie

Ceny ACE Eddie, ktoré udeľuje Americká spoločnosť filmových strihačov (American Cinema Editors - ACE), tento rok získali strihači filmov La La Land, Prvý kontakt a Zootropolis. Prvá menovaná snímka triumfovala zásluhou Toma Crossa v kategórii Najlepší strih celovečerného filmu (komédia), Joe Walker zvíťazil s prácou na snímke Prvý kontakt v kategórii Najlepší strih celovečerného filmu (dráma) a titul Zootropolis nenašiel zásluhou Fabienne Rawley a Jeremyho Miltona premožiteľa medzi animovanými filmami.
V rámci 67. ročníka ACE Eddie Awards uspeli aj Bret Granato, Maya Mumma a Ben Sozanski s prácou na celovečernom dokumente O.J.: Made in America. V seriálových kategóriách boli úspešní Steven Rasch, David L. Bertman, Tim Porter a Mustafa Bhagat. Cenu za televízny dokument získal Bob Eisenhardt a za minisériu alebo televízny film Carol Littleton. Na piatkovom ceremoniáli, ktorý moderovala herečka Rachel Bloom, si špeciálnu cenu ACE Golden Eddie Filmmaker of the Year prevzal J. J. Abrams. Cenu za celoživotné dielo dostali Janet Ashikaga a Thelma Schoonmaker.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.