10. 3. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Siedma sezóna seriálu Hra o tróny (2011) bude mať premiéru 16. júla. Tvorcovia obľúbeného projektu to oznámili prostredníctvom live streamu na sociálnej sieti Facebook. Počas neho sa z kocky ľadu, ktorú ošľahávali plamene, vynorili kovové číslice predstavujúce dátum vysielania prvej epizódy novej série. Fanúšikovia a fanúšičky si vzápätí mohli pozrieť nový teaser trailer, v ktorom možno vidieť rozpadávajúce sa symboly jednotlivých rodov naznačujúce príchod Veľkej vojny.
Doterajšie sezóny Hry o tróny mali premiéry spravidla v apríli. Aktuálnu sériu museli tvorcovia odložiť na neskôr, aby mohli prispôsobiť nakrúcanie viacerým podmienkam, medzi ktoré patrilo aj ponuré počasie. Na rozdiel od doterajších sezón, ktoré ponúkli vždy po desať epizód, bude mať očakávaná séria o tri časti menej. V nových epizódach sa opäť predstavia Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke či Nikolaj Coster-Waldau.
Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Prichádza však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich. Seriál by mal skončiť ôsmou sezónou v roku 2018. Televízia HBO, ktorá za projektom stojí, uvažuje aj o možnom prequeli.

Americký herec a režisér Sean Astin si zahrá v seriáli The Alienist televízie TNT. Rodák z kalifornskej Santa Monicy stvárni ambiciózneho a zásadového newyorského policajného komisára a neskoršieho amerického prezidenta Theodorea Roosevelta, ktorý je rozhodnutý zbaviť sa korupcie v polícii. Aj napriek tomu, že je zvyknutý na kriminalitu, keď v meste začnú vraždiť deti, pobúri ho to a horlivo sa podujme pátrať po ich vrahovi.  
Seriál je adaptáciou rovnomenného románu Caleba Carra (v češtine vyšiel pod názvom Psychiatr, pozn. SITA) a bude sa odohrávať na konci 19. storočia v New Yorku. O réžiu sa postará Jakob Verbruggen. V novinke sa tiež predstavia aj nemecký herec Daniel Brühl a jeho waleský kolega Luke Evans. Brühl stvárni neúnavného kriminalistického psychológa Lászloa Kreizlera, ktorého spolu s jeho priateľom, novinárom Johnom Mooreom v podaní Evansa privolajú k vraždám mladých prostitútov v meste. Spomínaný Theodore Roosevelt ich poverí tajným preskúmaním prípadu, pričom sa dvojica s pomocou psychológie a rôznych nových metód vyšetrovania dostane na stopu jednému z prvých masových vrahov v New Yorku. Okrem nich si v projekte, ktorý momentálne nakrúcajú Budapešti, zahrajú aj Dakota Fanning, Robert Wisdom, Q'orianka Kilcher, Matt Lintz, Matthew Shear a Douglas Smith. Seriál začnú vysielať koncom tohto roka. 

Sean Patrick Astin je známy najmä ako hobit Samved Mukro z trilógie Pán prsteňov (2001, 2002, 2003). Hral napríklad aj vo filmoch The Goonies (1985), Vojna Roseovcov (1989), Rudy (1993), 50x a stále po prvý raz (2004), Klik (2006), Forever Strong (2008), Amazing Love (2012), Do You Believe? (2015) či The Do Over (2016). Ako režisér spolupracoval na seriáloch Perversions of Science (1997) alebo Angel (1999 - 2004). 

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.