3. 4. 2017

GLAAD Media Awards

GLAAD Media Awards 


Organizácia pre monitorovanie obrazu gejov a lesieb v médiách (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation - GLAAD) rozdala v sobotu prvú časť svojich výročných GLAAD Media Awards. Na podujatí, ktoré sa konalo v hoteli Beverly Hilton v Los Angeles, udelili cenu pre najlepší film v širokej distribúcii dráme Moonlight (2016), ktorá tak porazila snímku Star Trek: Do neznáma (2016). Spomedzi filmov v limitovanej distribúcii triumfovala dráma My ostatní (2016).
Za najlepší komediálny seriál vyhlásili Transparent (2014), najlepším dramatickým seriálom sa stali Shadowhunters (2016) a v kategórii Najlepší televízny film alebo miniséria uspel miniseriál Eyewitness (2016). Počas ceremoniálu odovzdali tiež špeciálne Vanguard Award a Stephen F. Kolzak Award. Vanguard Award udeľovanú za zviditeľňovanie a zvyšovanie pochopenia homosexuálnych, bisexuálnych a transrodových ľudí udelili americkej a herečke Patricii Arquette, zatiaľ čo druhé menované ocenenie za boj proti homofóbii dostal austrálsky spevák a herec Troye Sivan. Počas druhého galavečera, ktorý sa uskutoční 6. mája v New Yorku, ocenia napríklad hudobníkov, periodiká či žurnalistov.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.