9. 7. 2017

Zomrel Nelsan Ellis


Zomrel Nelsan Ellis

Na zlyhanie srdca zomrel v sobotu v New Yorku filmový a seriálový herec Nelsan Ellis, známy najmä zo seriálu televízie HBO True Blood: Pravá krv (2008 - 2014). Ellis sa dožil len 39 rokov. O úmrtí informovala jeho manažérka Emily Gerson Saines.
Nelsan Ellis sa narodil v roku 1977 v meste Harvey v americkom štáte Illinois. Zažiaril nielen v seriáli True Blood: Pravá krv, za účinkovanie v ktorom získal aj ocenenie Satellite Award za najlepšieho herca vo vedľajšej role seriálu za rok 2008, ale aj vo viacerých celovečerných filmoch.

Ellis okrem iného stvárnil Martina Luthera Kinga v dráme Komorník z roku 2013 a v životopisnej snímke Get On Up - Príbeh Jamesa Browna (2014) si zahral spevákovho najlepšieho priateľa a muzikantského kolegu Bobbyho Byrda. Predstavil sa aj vo filmoch Stanfordský väzenský experiment z roku 2015 či Expres (2008) o hráčovi amerického futbalu Erniem Davisovi.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.