22. 9. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Neznámy páchateľ sa v stredu dopoludnia vlámal do pražského bytu komentátorky českého spravodajského severa Echo24 a Týdeníka Echo Lenky Zlámalovej. Odcudzil tam malý modrý kufor plný osobných dokumentov a dôverných písomností, ako aj mobilný telefón, iPad a sedem rokov starý notebook. Ten nemal žiadnu hodnotu, ale nachádzal sa v ňom celý archív novinárky.
Zlámalovej zmizli z bytu v pokojnej pražskej štvrti tiež šperky a malá finančná hotovosť, ktorá sa nachádzala v komode v spálni. Páchateľ nespôsobil žiadnu škodu na zariadení bytu a nezanechal ani neporiadok.
Prípad začala ešte v stredu vyšetrovať pražská kriminálna polícia.
Redakcia portálu Echo24.cz v správe uviedla, že chce veriť, že išlo o klasické vlámanie, ktoré nesúvisí s novinárskou prácou kolegyne Zlámalovej.

Copyright TASR ©2017


Facebook sa rozhodol sprístupniť plný obsah takmer troch tisícok platených reklám, ktoré si, najmä počas predvolebnej kampane pred americkými prezidentskými voľbami, u neho objednala istá ruská agentúra. Spoločnosť sa tak rozhodla po nátlaku zo strany niektorých amerických poslancov a senátorov. Facebook už obsah reklám zadávaných ruskou agentúrou pred dvoma týždňami odovzdal polícii.
Nie je zatiaľ známe, kto presne mal byť zadávateľom týchto reklám, ani aký bol ich obsah. Kongresmani, ktorí trvali na ich sprístupnení, ako aj americké médiá však predpokladajú, že reklamy mali byť súčasťou ruskej propagačnej ofenzívy, ktorej cieľom malo byť ovplyvnenie amerických prezidentských volieb tak, aby ich vyhral ich neskorší víťaz Donald Trump.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.