16. 9. 2018

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 16. septembra o 11.00 h. Moderuje Norbert Dolinský.
Témy: 
Ekonomický rast SR, sociálne opatrenia vládnej koalície; Výber nových ústavných sudcov, stratégia v prezidentských voľbách; Nákup vojenskej techniky; Vzdušné sily OS SR, polovojenské organizácie a bezpečnostné hrozby; Situácia v SAV a protesty akademikov, novela zákona o VŠ;

Hostia: 
Robert Fico (Smer-SD), poslanec NR SR, predseda strany; Peter Gajdoš (SNS), minister obrany; Milan Krajniak (Sme rodina), poslanec NR SR; Martina Lubyová (nom. SNS), ministerka školstva, vedy, výskumu a športu; Miroslav Sopko (OĽaNO), poslanec NR SR;
O 5 minút 12 v nedeľu 16. septembra o 11.55 h na Jednotke.
Hostia:
      - podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič
      - poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová (Smer-SD, SD)
      - poslanec Európskeho parlamentu Eduard Kukan (EĽS)
      - poslanec Európskeho parlamentu Pál Csáky (SMK, EĽS)

Témy:
      - výzvy a budúcnosť EÚ v kontexte prejavu predsedu EK Jeana- 

        Claudea Junckera o stave Únie;
      - úloha EÚ ako globálneho hráča, aktuálne geopolitické témy;
      - návrh na ukončenie striedania letného a zimného času;
      - hlasovanie europoslancov o stave demokracie v Maďarsku. 


Moderuje Jozef Hajko.
nedeľu o 13.00 h sa na obrazovky TV Markíza vracia diskusná relácia Na telo. Po novom nesie názov Na telo s Michalom Kovačičom. Jeho prvými hosťami budú Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) a Andrej Hrnčiar (Most-Híd)
Dvojica podpredsedov parlamentu bude diskutovať o viacerých politických otázkach, ktoré sa za posledné mesiace nazhromaždili. Rezonujú najmä dve ázijské témy - podľa Bruselu nám uniklo 300-miliónov eur na cle za čínsky textil a nedoriešený zostáva aj únosu Vietnamca. Opozíciu zas trápi, čo s ňou spraví vznik strany prezidenta Andreja Kisku.
Do relácie sa môžete zapojiť aj vy, diváci a tentoraz oveľa jednoduchšie ako v minulosti. Prostredníctvom Facebooku budete môcť hlasovať o tom, kto z dvojice hostí vás presvedčil svojimi argumentmi.
Na facebookovej stránke tiež nájdete množstvo zaujímavých informácií, vrátane fotiek zo zákulisia. Staronová relácie sa bude vysielať z hlavného spravodajského štúdia, ktoré medzičasom prešlo rozsiahlou rekonštrukciou.