24. 1. 2022

Titulná skladba k seriálu RTVS Priznanie od Peter Bič Project má nový videoklip

Titulná skladba k seriálu RTVS Priznanie 
 


od Peter Bič Project má nový videoklip


Seriál Priznanie patrí medzi najsledovanejšie programy RTVS, každú nedeľu večer si ho na Jednotke nenechajú ujsť státisíce divákov. Ústrednou piesňou seriálu je skladba Priznanie II. z dielne kapely Peter Bič Project, ktorú nájdu fanúšikovia v dvoch verziách na ich albume Hlava. Fanúšikovia seriálu i kapely si teraz môžu pieseň vychutnať aj v obrazovej podobe.

Nakrúcanie nového videoklipu prebiehalo koncom roka 2021. Okrem špeciálne pripravených záberov kapely obsahuje aj scény zo seriálu. „Nakrúcalo sa mi veľmi príjemne, pretože sme točili v Košiciach, v Slovenskom rozhlase. Réžiu mal na starosti Ľubo Marko, známy človek, ktorý je podpísaný aj pod úspešným filmom Loli paradička. Bolo to veľmi príjemné,“ hovorí o atmosfére pri nakrúcaní Peter Bič. Klip popretkávaný zábermi zo seriálu Priznanie bol nakrútený v kabaretnej atmosfére. S nápadom prišli samotní interpreti. „Bol to náš návrh. Chceli sme, aby to bolo v takej inej atmosfére, pretože aj samotná pieseň má úplne inú atmosféru, ako ostatné na našom albume Hlava,“ povedal Peter Bič.

„S Petrom Bičom spolupracuje košické štúdio RTVS dlhodobo. Je pravidelným členom poroty autorskej súťaže Košický zlatý poklad a v uplynulých rokoch moderoval aj hudobný cyklus Tri pódiá. Rýchlo sme preto našli spoločnú reč aj pri nahrávaní podkladov videoklipu k piesni zo seriálu Priznanie. Sme radi, že sme aj takouto cestou mohli prispieť k štartu tohto divácky úspešného seriálu,“ povedal riaditeľ Štúdia RTVS Košice Jozef Puchala. Aj keď sa klip nakrúcal podľa slov hlavných aktérov v príjemnej atmosfére, samotný hudobník Peter Bič však herecké ambície nemá. „V našom prípade veľmi nejde o herectvo, tam v podstate len spievame. V klipe ale „účinkujú“ iní skvelí a kvalitní herci, keďže tam máme zábery zo seriálu Priznanie. Takže ja takéto ambície nemám, myslím, že skvelých hercov máme na Slovensku dosť,“ odpovedal na otázku, či by si nechcel v nejakom seriáli zahrať Peter Bič.

Videoklip je dostupný na youtube RTVSOfficial a tiež na webe RTVS.sk. V televíznej premiére si ho môžu diváci pozrieť v pondelok (24. januára) popoludní po 16.30 h v relácii Regina na Dvojke. Pieseň k seriálu Priznanie môžu od januára počuť aj poslucháči vo vysielaní Rádia Slovensko.