7. 3. 2022

Víťazný štart Let's Dance

 Víťazný štart Let's Dance




Veľkolepá tanečná šou Let's Dance sa po piatich rokoch s úspechom vrátila na obrazovky televízie Markíza. Úvodný priamy prenos sa v nedeľu 6. marca 2022 po 20:30 hod. stal jasnou prvou diváckou voľbou pri výbere večerného programu.

Celosvetovo obľúbený formát plný najžiarivejších hviezd, elegancie a výlučne pozitívnych emócií dosiahol v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 výborný rating 8,9 % a nadpriemerný trhový podiel 25,9 %.

Strhujúce výkony atraktívnej zostavy tanečných párov, zložených zo známych osobností a profesionálnych tanečníc a tanečníkov, si vychutnalo celkovo 537-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania šou zasiahla dokonca až 947-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Aj v tejto univerzálnej cieľovej skupine Let's Dance jednoznačne porazilo konkurenčné programy.

S ohľadom na prebiehajúci vojnový konflikt na Ukrajine mal prvý priamy prenos Let's Dance charitatívny podtón. Počas celého večera bola divákom komunikovaná možnosť prispieť prostredníctvom darcovskej SMS správy v hodnote 2 eurá do finančnej zbierky Pomôžme spolu Ukrajine, ktorú iniciovala Nadácia Markíza na pomoc predovšetkým deťom a rodinám utekajúcim pred hrôzami vojny na Slovensko.

Po spočítaní doterajších finančných darov venovaných prostredníctvom online darovacieho formulára, darcovských SMS správ a príspevku Nadácie Markíza sa len za niečo vyše týždňa podarilo vyzbierať neuveriteľných viac než 57-tisíc eur. Zbierka však naďalej pokračuje a celý jej výťažok bude venovaný neziskovej organizácii Človek v ohrození. Tá v tejto chvíli sústreďuje svoju humanitárnu pomoc na zabezpečenie základných potrieb Ukrajincov a Ukrajiniek, ktorí opustili svoje domovy a prichádzajú na Slovensko.

Celkovo najsledovanejším programom dňa sa v nedeľu v cieľovej skupine 12-54 stala hlavná spravodajská relácia Televízne noviny, ktorá si pripísala skvelý rating 9,7 % a trhový podiel 24,8 %. Súhrn najdôležitejších udalostí z domova i zo sveta si na Markíze nenechalo ujsť 554-tisíc divákov, pričom v čase vysielania mal dosah až na 955-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Druhé miesto v nedeľnom rebríčku sledovanosti patrilo v cieľovej skupine 12-54 nasledujúcej relácii Počasie, ktorá dosiahla nemenej vynikajúci rating 9,0 % a trhový podiel 22,3 %. V širšej cieľovej skupine 12+ išlo s celkovo 565-tisíc divákmi pri obrazovkách o najsledovanejší program dňa. 

Poznámka: Z technických príčin ide v prípade šou Let's Dance zatiaľ o nefinálne údaje, ktoré sa ešte môžu mierne zmeniť.

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA