28. 12. 2022

Zomrel Joseph "Jo Mersa" Marley

Zomrel Joseph "Jo Mersa" Marley
Joseph 'Jo Mersa' Marley Son of Stephen Marley Dies at 31 | LatestLY

Vo veku 31 roko zomrel vnuk legendárneho speváka a hudobníka Boba Marleyho a uznávaný reggae hudobník, informovali v stredu americké médiá.
V rozhovore pre časopis Rolling Stone citovanom agentúrou AFP to potvrdil aj agent Marleyho, ktorý však neuviedol príčinu smrti.
Rozhlasová stanica WZPP v Miami, kde umelec strávil väčšinu svojho života, informovala, že ho v utorok našli bezvládneho v aute. Marley zrejme podľahol astmatickému záchvatu — astmou trpel od detstva.
Jamajský premiér Andrew Holness vo svojom tvíte vyjadril sústrasť Marleyho rodičom, ako aj všetkým tvorcom a fanúšikom reggae na celom svete. Marleyho smrť označil za "obrovskú stratu pre hudbu" aj s ohľadom ďalšie generácie hudobníkov.
Svoj debutový album Comfortable vydal Marley v roku 2016 a v roku 2021 naň nadviazal albumom Eternal.
V rozhovore pre Rolling Stone v roku 2014 Marley opísal, ako vyrastal obklopený hudobníkmi vrátane svojho otca a strýka Ziggyho, pričom sa rád prizeral, ako vzniká hudba i nahrávky v domácom štúdiu.
Povedal tiež, že napriek svojmu rodokmeňu si chce v hudbe vytýčiť vlastnú cestu. "Patrím k novej generácii Marleyovcov, ale zároveň stále experimentujem," povedal. Dodal, že má v pláne tvoriť niečo nové vychádzajúce zo svojich koreňov.



Zdroj TASR