28. 12. 2023

STANOVISKO RTVS K VYJADRENIAM ANDREJA DANKA

STANOVISKO RTVS K VYJADRENIAM 

 Rozhlas a STV dostali nové logo - Index SME

ANDREJA DANKA


RTVS sa dôrazne ohradzuje voči zavádzajúcim vyjadreniam podpredsedu Národnej rady SR Andreja Danka.
Pán Danko svojimi verejnými vyjadreniami opakovane obviňuje RTVS a jej vedenie z nevýhodnej spolupráce s externými firmami, pričom s týmito spoločnosťami RTVS spolupracovala aj za predchádzajúceho vedenia. Naposledy hovoril o „parazitoch, ktorí brali peniaze z RTVS na technike”.
Ide o opätovné a účelové podsúvanie klamlivých informácií verejnosti. RTVS si, ako verejnoprávna inštitúcia, plní všetky povinnosti vyplývajúce zo zákona, súvisiace s transparentným financovaním a nakladaním s finančnými prostriedkami a s verejným obstarávaním. O zmluvách RTVS  je informovaná a prijíma ich na vedomie Rada RTVS, pričom o zmluvách s plnením nad 100 000 eur  informuje Radu RTVS formou zámeru generálny riaditeľ RTVS,  pričom dozorná komisia ich prerokováva.
„Ak pán predseda Danko, disponuje dôkazmi ktoré potvrdzujú konanie RTVS v rozpore so zákonom, apelujem naňho,  aby oslovil príslušné štátne orgány, ktoré majú dohľad a kontrolu nad hospodárením s  finančnými prostriedkami,”  vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.