1. 3. 2024

VÝROKY TÝŽDŇA

  VÝROKY TÝŽDŇA








„V posledných dňoch sa spustila lavína nevôle ohľadom neriešenia problematiky v RTVS. Ak mám uviesť veci na pravú mieru, čo sa týka zmien v RTVS, vieme, ako pôsobí súčasné vedenie a akým brutálnym spôsobom znásilňujú objektivitu najmä spravodajstva, túto problematiku seriózne riešime. Po prvotnej analýze v akom sa RTVS nachádza sme následne prikročili k návrhom legislatívnych zmien, tak aby sme mohli zabezpečiť vyššiu objektivitu najmä čo sa týka spravodajského vysielania. Dôvodom sú komunikáty, ktoré produkuje RTVS majú veľmi ďaleko od verejnoprávnosti. Za Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky vám môžem povedať, že máme pripravených niekoľko variant zmeny RTVS. Samozrejme, v programovom vyhlásení vlády sa spomína aj rozdelenie RTVS na Slovenskú televíziu a Slovenský rozhlas. Momentálne však toto rozdelenie nie je na „programe dňa“. V prvom rade sa budeme snažiť reformovať fungovanie RTVS tak, aby sme čím skôr dosiahli cieľ, ktorý sa od nás očakáva a kvôli ktorému boli mnohí volení do NR SR. Chcem vás ubezpečiť, že v najbližších dňoch budeme intenzívne komunikovať s koaličnými partnermi a zverejníme spôsob, akým sa bude reformovať RTVS.“ 
Lukáš Machala



„Pán Matovič, máte plné ústa slušnosti k ženám. Chápem, že s pipkou Pavlínkou si veľa neužijete, ale, prosím, zdržte sa komentára na moju partnerku."
Andrej Danko

„Tak ti budem tykať, magorko, sadni si, dobre? Dochádza ti tabletka?
Andrej Danko


„Pozeráš sa do zrkadla, keď hovoríš magorko?"
Igor Matovič


"Ja keď som niečo povedal, tak to bolo vytrhnuté z konspektu. Ja s ohľadom na to, že som nemal billborady, som vyhral".
Štefan Harabin



"Musím vás upozorniť na to, že vy ste skončili. Vy ste na Slovensku skončili ako médiá. Skôr či neskôr, to je otázka času. A ja vidím, že vo veľmi krátkej dobe vzhľadom k tým náladám koaličných politikov sa veľmi rýchlo môže stať, že nikto z nich vám v konečnom dôsledku už nebude dávať žiadnu informáciu, odpoveď na vaše otázky."
Peter Kotlár

"Ľudia si budú myslieť, že ja niekde podnikám."
Peter Kotlár