26. 5. 2005

O KULTÚRE 2

O KULTÚRE 2
Slovenská televízia rešpektuje právo občanov vyjadrovať sa k jej smerovaniu,reagoval člen manažmentu STV Branislav Zahradník na dnešnú diskusiu občanov a poslancov Národnej rady SR na Západnej terase Bratislavského hradu, v ktorej kritizovali situáciu vo verejnoprávnej televízii.
"Na druhej strane si kladieme otázku reprezentatívnosti tejto skupiny, jej veľkú časť tvorili bývalí zamestnanci a spolupracovníci, s ktorými STV ukončila spoluprácu a je logické, že ich hodnotenie situácie nie je úplne objektívne," uviedol.
Ako Zahradník skonštatoval, vedenie STV je presvedčené, že "väčšina koncesionárov, ktorá je mlčiacou väčšinou, podporuje súčasné programové smerovanie STV a neželá si návrat toho typu programu aký STV vysielala v minulosti za bývalých riaditeľov." Manažment STV sa neobáva ani výzvy iniciatívy Verejnosť za verejnoprávnosť, ktorá vyzvala na 15-minútový bojkot programu televízie v piatok večer.
"Počkáme si na výsledky z peoplmetrov, ktoré ukážu, akú reálnu skupinu divákov iniciátori výzvy vlastne reprezentujú," dodal.