13. 6. 2005

Dojemné

Dojemné
Zamestnanec Slovenskej televízie, šéfdramaturg STV a akcionár Rádia Twist Ľuboš Machaj dnes na osobnom stretnutí s novinármi ohlásil kandidatúru na post generálneho riaditeľa Slovenského rozhlasu.
Prezradil, že na novele zákona o SRo pracuje s ľuďmi zo Slovenského rozhlasu, čo iste dojíma tak Jaroslava Rezníka ako aj Richarda Rybníčka, ako jeho priameho nadriadeného. Na jeho vystúpení nás zaujali mnohé jeho myšlienky , z ktorých vyberáme : Machaj by zúžil počet okruhov rozhlasu zo šesť na tri, nosným by zostalo spravodajsko-publicistické Rádio Slovensko, hlavná alternatíva voči komercii Rádio Devín a jeden regionálny a národnostný okruh. Machaj by navrhol, aby verejnoprávne médiá nevysielali reklamu. Machaj by si vedel by si však predstaviť ,že by rozhlas sídlil v Mlynskej doline spolu s STV. Mnohé nápady, ktoré prezentoval Ľuboš Machaj som očakával. Čakal som, kto a kedy ich navrhne. Pretože niektoré záumové skupiny to už neverejne prezentovali. Prekvapila ma iba informácia o spoločnom sídle STV a SRo. Proces v STV je však tak prudko rozbehnutý, že Machaj / a aj Sanchez / by boli zmietnutí z povrchu zemského. Teraz čakám, čo povedia ďalší nádejní to kandidáti, ak zvolajú svoje tlačovky.
Iste by nás všetkých zaujmali základne tézy o rozhlase z úst Branislava Zahradníka, Borisa Ažaltoviča, Michala Dzurjanina alebo Karola Farkašovskeho.
Ale ani Kamil Peteraj by nebol na zahodenie.