16. 2. 2006

Aká novinka ? !

Aká novinka ? !
Podľa serveru medialne.sk medzinárodný olympjiský výbor zrušil možnosť vysielania power-breakov v hokejových zápasoch. "Bol to nečakaný krok a prekvapil nás...," povedal pre Mediálne.sk Branislav Zahradník z STV, ktorá na Dvojke Olympijské hry vysiela. Podľa neho môže verejnoprávna televízia prísť o približne šesť miliónov korún, keďže veľkú časť reklamného priestoru v týchto lukratívnych časoch už spoločnosť 1.2media vypredala. "V prípade úspešného postupu slovenských hokejistov do finálových bojov dôjde k možno strate do ôsmych až deviatich miliónov korún," ukončil Zahradník Lenže .... Ak sme už upozornili naši televízni vysielatelia/ hlavne Slovenská televízia / a takisto aj Rada pre vysielanie a retransmisiu akoby ani nepoznali niektoré znenia európskych dohovorov. Potom vyzerá vysielanie Davis Cupu a MS v hokeji presne tak, ako vyzerať nemá. Veď , posúďte : Stanovisko č. 4 (1995) k niektorým ustanoveniam o reklame a sponzorstve prijaté Stálym výborom pre cezhraničnú televíziu na jeho 6. zasadnutí (24.-25. apríl 1995)) :
Vychádzajúc z čl. 21 c) Dohovoru Stály výbordospel k záveru, že "pojem samostatná časť " počas športových pretekov musí vo všeobecnosti korešpondovať s prirodzenými prestávkami typickými pre daný šport.
To v zásade znamená, že pokusy vysielateľa vytvárať umelé prestávky sú v rozpore s duchom Dohovoru. Môžu sa však vyskytnúť prípady, keď umelé prestávky vytvorené vysielateľom vzhľadom na podstatu daného športu môžu byť oprávnené(napr. cyklistické preteky).
Kompetentné orgány jednotlivých štátov majú možnosti individuálne posúdiť jednotlivé prípady s tým, že určujúcim pravidlom formulovaným v čl. 14 ods.1 je zabrániť, aby sa narušila celistvosť programov."