3. 4. 2007

Rádio na zabitie

Rádio na zabitie
" Znížila by som cenu na prostriedky osobnej hygieny - aby ich mohli ľudia vo väčšej miere používať. Lacnejšie by mohli byť aj topánky a oblečenie - aby celá republika nenosila made in Chinu. A samozrejme by mohlo byť 1/2 masla za 5, liter mlieka za dve a 1/4 chleba tiež za dve koruny." - Stanka P.
Kde bolo, tam bol, v ďalekej krajine, za siedmymi horami, za siedmymi vrchmi a siedmymi dolinami, v krajine, kde sa piesok lial a vody sa sypali bolo jedno Rádio .
Bola to zázračná hviezdička. Dokázala plniť niektoré ľudské sny a želania. Ľudia väčšinou neverili v zázračné hviezdy, preto si aj nič od nej nežiadali. A zrazu ho získala spoločnosť Rádiomédia .
Tá istá spoločnosť v minulosti kúpila známy to hotel Dynamic v Novej Dubnici od známych to vlastníkov. S.P. a I.K. sú spoločníkmi vo firme Hotel Dynamic.
Koncom roku 2002, tesne pred komunálnymi voľbami, získala firma Rádiomédia od mesta Nová Dubnica pozemky v susedstve hotela Dynamic, na ktorých je kúpalisko, po 20 korún za meter štvorcový.
Poslanci to schválili na mimoriadnom zastupiteľstve, primátorkou bola vtedy Eva Antošová z HZDS.
Susedný pozemok pritom mesto predalo po 500 korún za meter štvorcový.
Rádiomédia na lacno nadobudnutom pozemku sľúbila vybudovať akvapark, doteraz je tam iba rozkopané pôvodné kúpalisko.
Nuž a v ňom minulý rok spálila firma všetky účtovné doklady za celé svoje obdobie existencie.
Prečo asi ?
A čo Rádiomédia ?
Tá požiadala o udelenie predchádzajúceho súhlasu s prevodom obchodného podielu držiteľa licencie č. R/55 . Podľa obchodného registra Okresného súdu Trenčín spoločnosť Rádiomedia s.r.o. zapísala už prevedený podiel na pred udelením súhlasu RVR.
Podiel previedla na DAD INDUSTRIAL CAPITAL, INC. N. King Street 1215 ,Willmington 198 01 ,Delaware, U.S.A., konateľom sa stal Gabriel Fazekaš ,Rožňavská 644/16, Moldava nad Bodvou 045 01 , na ktorého už aj v minulosti boli prepisované spoločnosti v problémoch.
Otázne je, prečo v decembri RÁDIOMÉDIA s.r.o. žiadala RVR už len o prevod podielu Gabriel Fazekašovi , keď fiktívna americká spoločnosť našla 26 060 677 Sk na splatenie vkladu.
Nuž, keď ich našla S.P. 24.02.2000 , tak, čo už ?
Niet divu, že majiteľke Rádia Dúha, umiestnil niekto výbušninu na dvore rodinného domu v Ilave - Klobušiciach.
Nuž a Zákon o vysielaní a retransmisii je v otázke prevodu firiem s licenciou jasný : Paragraf 54, odsek 1), písmeno c) totiž stanovuje, že ak prevádzkovateľ s licenciou prevedie viac ako 55% podielu na základnom imaní alebo hlasovacích právach na nového nadobúdateľa bez predchádzajúceho súhlasu Rady, regulačný orgán pristúpi k odňatiu licencie. Licenčná rada sa naposledy zaoberala aj odpustením zmeškanej lehoty Rádia Dúha, s ktorým vedie správne konanie o odňatí licencie. Zástupcovia vysielateľa žiadali o predĺženie lehoty, v rámci ktorej môžu predložiť svoje stanovisko k predmetu správneho konania. Licenčná rada následne rozhodne o výsledku konania, čo však môže urobiť, podobne ako v predchádzajúcich prípadoch, až po obdržaní súvisiacej dokumentácie. Správny poriadok síce pripúšťa odpustenie zmeškanej lehoty, ale iba v prípade, že účastník konania zároveň vykoná úkon, ktorý mal urobiť v zmeškanej lehote. RVR si pozvala zástupcu Dúhy na ústne vypočutie Licenčná rada si pozvala zástupcu spoločnosti Rádiomédia, s.r.o., na osobné vypočutie pred nasledujúcim zasadnutím dňa 20. marca. Ktovie , kto vlastne prišiel a čo natáral. Ak sa potvrdí, že k stanovenému prevodu naozaj došlo bez súhlasu Rady, regulátor bude musieť pristúpiť k odňatiu licencie. Podľa našich indíciíí , ľudia okolo rádia pravdepodobne robili zaujímavé účtovné operácie, ale , čo je horšie, údajne nepriamo podporovali nákup a vývoz zbraní pre niektoré militantné a teroristické zoskupenia.
I.K. totiž v minulosti spolupracoval aj s Tarekom Assafom Becharom , ktorý je obvinený v kauze únosu a smrti Lamberta Krejčířa , otca Radovana Krejčířa . Podľa niektorých svedkov Tarek Bechara posielal údajne peniaze do problematických krajín, predovšetkým Libanonu na kúpu zbraní.
Sú to iba táraniny z prostredia tajných služieb, alebo... ?
No, nie je to rádio priam na zabitie ?