5. 4. 2007

MIKA top manažérom Slovenska

MIKA top manažérom Slovenska
Generálny riaditeľ TV Markíza Václav Mika sa s najvyšším počtom hlasov stal "Top manažérom Slovenska v r. 2006". Anketu uskutočnil Junior Chamber International - Slovakia, občianske neziskové združenie mladých ľudí (študentov a mladých podnikateľov) vo veku od 15 - 35 rokov, členská organizácia Junior Chamber International.
Anketu našťastie neorganozoval týždenník Trend . Prvým držiteľom ceny Manažér roka 2005 od Trendu sa totiž stal vtedajší generálny riaditeľ Slovenskej televízie Richard Rybníček a zanechal v STV také DNA, ktoré sa, žiaľ , ani Vanishom neodstráni.
Cieľom tejto ankety bolo zistiť nezávislý pohľad mladých ľudí na pôsobenie, aktivity, imidž, hospodárske úspechy manažérov firiem, ktoré podnikajú v SR. Respondenti mali svojim hlasom určiť, ktorý manažér slovenskej firmy, alebo pobočky zahraničnej firmy, pôsobiacej na Slovensku, je pre nich synonymom úspešnosti, podnikateľskej zručnosti, ľudských a profesionálnych kvalít. Anketa sa uskutočnila na viacerých úrovniach s rozdelením na 2 odvetvia, a to v rámci výrobných podnikov a v rámci nevýrobných spoločností pôsobiacich v SR. "V zásade každé ocenenie znamená pre manažéra pozitívnu spätnú väzbu. Toto ocenenie je spätnou väzbou od mladých ľudí, relevantnej vzorky študentov vysokých škôl a mladých podnikateľov, ktorí sú symbolom nekonvenčnosti a progresívnosti v myslení a pohľade na život. Nakoniec, TV Markíza vo svojich programových zámeroch mimoriadne stojí aj o záujem mladého televízneho diváka. Ich ocenenie teda nevnímam len ako ocenenie pre mňa, ale ako ocenenie pre TV Markíza a jej tím," reaguje generálny riaditeľ TV Markíza. Václav Mika pred príchodom do TV Markíza pôsobil ako generálny riaditeľ najúspešnejšieho slovenského rádia - Rádia Expres. V roku 2004 sa stal prezidentom Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc, ktorá zastupuje záujmy všetkých prevádzkovateľov rozhlasového a televízneho vysielania. V rokoch 1998 až 1999 bol podpredsedom Rady STV a v rokoch 1994 až 1998 riadil Prvú slovenskú mediálnu agentúru. V rokoch 1986 až 1994 zastával rôzne riadiace funkcie v STV. Externe pôsobil aj na Fakulte produkcie VŠMU. Václav Mika je absolventom Ekonomickej univerzity v Bratislave. V roku 1994 získal certifikát z manažmentu (Professional Certificate in Management) na Open University. Generálnym riaditeľom TV Markíza je od 01.02.2006.