5. 4. 2007

Komu patria Rádiokumunikácie ?

Komu patria Rádiokumunikácie ?

Podľa informácií Hospodárskych novín by novým vlastníkom Rádiokomunikácií mohlo byť konzorcium alebo finančná skupina, ktorého členom je aj finančná skupina J&T. Tá je zároveň majiteľom televízie Joj, ktorú získala v januári cez J&T Media Enterprises.

Podľa našich informácií by to malo byť trochu inak, ale nemusí to byť ďaleko od pravdy.

Novým majiteľom by mohla byť údajne spoločnosť TRI R, a.s.,Piesočná 7 ,Bratislava. 821 04 Tá je blízka spoločnosti MOVYS a.s. , ktoré úspešne pracoval na zákazkách pre Orange Slovensko - výstavba mobilnej siete GSM, servis infraštruktúry bázových staníc, centrálny servisný partner pre servis mobilných telefónov , Nortel - montáže technológie bázových staníc pre operátora Orange, Telenor - výstavba, montáž a servis bázových staníc a terminálov pre Last mile technológiu 26 GHz,Damovo, Ericsson - výstavba a montáže rádiových sietí ST Rádiokomunikácie - dodávka a montáž dohľadového a riadiaceho systému AM vysielačov a vysielacích stredísk a takisto aj pre Slovenský rozhlas, TWIST, FUN RADIO, Kiks, Dúha, Rádio Zet, TV Žilina TV Nové Zámky, TV Považská Bystrica - výstavba, údržba a prevádzka rádiových vysielacích stredísk. Pre Ministerstvo vnútra SR - dodávka a montáž Varovacieho systému pre vodné dielo Gabčíkovo. Spoločnosť mala blízko aj ku DITEC-u, a.s., ale aj k osobe Petra Struhára. Zaujímavosťou je, že môže byť spriaznená aj s I.T.A Telecom Slovakia a tým aj s GROUPE CBV INGENIERIE société anonyme .

Žartom by bol konečný kupec.

Napríklad taký France Télécom Mobiles alebo Bouygues Télécom .

To je ale fakt iba žart.

Jedinou nespochybniteľnou istotou je, že predaj Rádiokomunikácií za takmer 4 miliardy korún schválilo už predstavensto Slovak Telecomu.