7. 12. 2008

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Americkému zábavnému priemyslu kraľuje Oprah Winfrey. Hollywood Reporter, ktorý podobný rebríček o najvplyvnejších ženách šoubiznisu zostavoval už po sedemnásty raz, pririekol tentoraz prvenstvo v ňom známej moderátorke talkshow Oprah Winfrey, ktorá je podľa tohto printového médiá dokonca najvplyvnejšou ženou nielen v zábavnom priemysle USA, ale v celej krajine. Vlani obsadila 54-ročná Afroameričanka v rebríčku ešte šiestu pozíciu. Ďalšie priečky v TOP 10 tohto rebríčka patria výlučne vedúcim predstaviteľkám filmových alebo televíznych štúdií, pričom druhá priečka patrí Anne Sweeney (prezidentke Disney-ABC Television Group), ktorá vlani obsadila prvé miesto, a tretia Amy Pascal (prezidentke Sony Pictures Entertainment Motion Picture Group), Angelina Jolie obsadila v tomto rebríčku 24. priečku, supermodelka Tyra Banks 36. miesto, herečka Tina Fey, ktorá sa preslávila paródiou republikánskej kandidátky na viceprezidentský post Sarah Palinovej, figuruje na 51. mieste.

Copyright © TASR 2008

Oscarová hviezda Angelina Jolie má najväčší vplyv a plat spomedzi všetkých herečiek sveta. Vyplynulo to z dvoch výročných rebríčkov amerického denníka Hollywood Reporter. Okrem toho, že je najlepšie zarábajúcou herečkou roka 2008, v zozname najvplyvnejších žien šoubiznisu Power 100 získala najlepšie umiestnenie z herečiek, keď obsadila 24. priečku. Za ňou nasledovala hviezda seriálu Hannah Montana (2006) Miley Cyrus, ktorá skončila na 100. mieste. Za rolu v akčnom filme Wanted (2008) Jolie zinkasovala 15 miliónov amerických dolárov (357,38 milióna Sk/11,89 milióna €). Pre veľký úspech snímky tvorcovia zvažujú pokračovanie, za ktoré by mala matka šiestich detí dostať 20 miliónov dolárov (143,27 milióna Sk/15,86 milióna €). Okrem toho, že Jolie v júli porodila Bradovi Pittovi dvojčatá, stihla si tento rok zahrať v dráme Výmena a tiež prepožičať hlas jednej z animovaných postavičiek filmu Kung Fu Panda. Medzi najlepšie platené herečky sa vrátila Julia Roberts. Do zoznamu ju dostal film Duplicity (2009), za ktorý dostala honorár 15 miliónov amerických dolárov (357,38 milióna Sk/11,89 milióna €). Reese Witherspoon je na bronzovej priečke vďaka účinkovaniu v komédii Vianoce na štvrtú (2008) a nadabovaniu jednej z postáv animovaného filmu Monsters vs. Aliens (2009). Komédia Mejdan v Las Vegas (2008) posunula na štvrté miesto Cameron Diaz a piatou najlepšie zarábajúcou herečkou sveta je Katherine Heigl, ktorá sa v roku 2008 objavila v romantickej komédii 27 šiat. Americká herečka Amy Jo Johnson, známa ako najlepšia priateľka hlavnej hrdinky seriálu Felicity (1997), 1. decembra porodila svoje prvé dieťa. Narodenie dievčatka pre magazín People potvrdil hovorca hviezdy. Otcom dcéry, ktorú pomenovali Francesca Christine, je herečkin snúbenec, 33-ročný Olivier Giner. Tridsaťosemročná Johnson si pre tehotenstvo musela urobiť prestávku v nakrúcaní aktuálneho amerického seriálového hitu Flashpoint (2008). V televíznej šou stanice CBS stvárňuje jedinú ženu v policajnej zásahovej jednotke Jules Callaghan.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.