24. 7. 2009

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS
Silvia Porubská / vľavo / a Elza Strapková
Pripravovaná televízia Doma určená najmä ženám má už svoju programovú riaditeľku. Ako agentúru SITA informovala v tlačovej správe hovorkyňa TV Markíza Oľga Dúbravská, TOP manažment TV Markíza sa od 1. júla rozšíril o nového člena - riaditeľku programu TV Doma Silviu Porubskú. Porubská vyštudovala medzinárodný obchod a marketing na University of Akron (USA). Skúsenosti v televíznom priemysle získala v MTV Networks v New Yorku. Po šiestich rokoch strávených v USA sa vrátila na Slovensko a v roku 2007 nastúpila do TV Markíza na pozíciu manažérky akvizícií. Nová televízia - TV Doma začne vysielať na začiatku jesennej programovej sezóny. Spolu s TV Markíza, ktorá sa bude naďalej profilovať ako plnoformátová televízia pre väčšinového diváka, tak bude ďalšou stanicou v skupine CME pôsobiacou na Slovensku. Obsah nového kanálu bude orientovaný na mladší ženský segment vo veku 12 - 54 rokov. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa TV Markíza Oľga Dúbravská, cieľom stanice je zaujať diváka novým, tematickým, a najmä kvalitne pripraveným projektom. "Ide o prvý monotematický kanál formátovo orientovaný na výberové ženské publikum.

© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Televízia TA3 od 23. júna 2009 paralelne vysiela na satelite Astra 3A na frekvencii 12 565 MHz a zároveň aj na novej frekvencii 11 797,5 MHz na družici Astra 1G. Prechodné obdobie, počas ktorého televízia TA3 vysiela paralelne na dvoch frekvenciách, sa ukončí dňa 28. júla a po tomto termíne stará frekvencia zanikne.Nová frekvencia je z hľadiska prijímania signálu kvalitnejšia a zlepšuje dostupnosť príjmu.Televízia TA3 sa počas prechodného obdobia paralelného vysielania na oboch frekvenciách snažila o hladké a bezproblémové zabezpečenie zmeny frekvencie. Informovala na osobných stretnutiach aj písomnou formou všetkých prevádzkovateľov retransmisie, ktorí pre svojich klientov zabezpečili, prípadne v nasledujúcich dňoch zabezpečia zadanie novej frekvencie.Divákov TA3 pravidelne informuje o novej frekvencii prostredníctvom vysielania aj zverejnením postupu naladenia novej frekvencie na internetovej stránke www.ta3.com.Zmena frekvencie sa dotýka najmä klientov Skylinku a ďalších individuálnych príjemcov satelitného vysielania. Satelitná pozícia novej frekvencie sa nemení, čo znamená, že vlastníci satelitných prijímačov nemusia meniť pozíciu svojich satelitných antén. Zmena nastáva len vo frekvencii. Z pôvodnej hodnoty 12 565 MHz je potrebné navoliť do ukončenia paralelného vysielania, teda do 28. júla 2009 novú frekvenciu 11 797,5 MHz.Pred ukončením paralelného vysielania televízia TA3 uverejní na obrazovkách graficky výraznú výzvu pre užívateľov, ktorí si zatiaľ nenavolili frekvenciu. TA3 je v súčasnosti dostupná pre takmer 70 percent obyvateľov Slovenska a má vysokú afinitu u bonitných cieľových skupín – najmä vo väčších mestách, u manažérov a u vysokoškolsky vzdelaných divákov.