13. 9. 2009

Creative Arts Emmys

Creative Arts Emmys
Americká herečka a scenáristka Tina Fey získala cenu Emmy za imitovanie neúspešnej republikánskej kandidátky na viceprezidentku Sarah Palin v televíznej komediálnej šou Saturday Night Live (1975). Pri preberaní sošky poďakovala svojim rodičom, dlhoročným republikánom. "Prvé štyri skeče boli podľa nich veľmi smiešne. Posledné dva ich slovami: ‘už stačilo‘," dodala. Ocenenia Emmy v kategóriách Creative Arts za technické a iné úspechy udeľujú týždeň pred prestížnymi cenami Primetime Emmy. V kategórii Najlepší hosťujúci herec v komediálnom seriáli zvíťazil Justin Timberlake. V kategórii hosťovanie v dramatickom seriáli si trofej odniesli Michael J. Fox za výkon v Zachráň ma (2004) a Ellen Burstyn za Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka (1999). "Vždy som jednu z nich chcela," povedala herečka, ktorá má na konte ceny Oscar, Tony a štyri nominácie na Emmy a jednu na Daytime Emmy. "Chcela som si skompletizovať zbierku," dodala. Najviac sošiek, štyri, si odniesol tím zodpovedný za britský miniseriál Little Dorrit (2008). Po tri trofeje udelili tvorcom seriálov Pushing Daisies (2007) a televízneho filmu Grey Gardens (2009). Udeľovanie cien Primetime Creative Arts Emmys sa konalo v sobotu v Nokia Theater v Los Angeles. Informácie pochádzajú z webovej stránky www.variety.com.
Vybraní víťazi Primetime Creative Arts Emmys:
Najlepší hosťujúci herec v dramatickom seriáli: Michael J. Fox - Zachráň ma (2004) ; Najlepší hosťujúci herec v komediálnom seriáli: hosťujúci moderátor: Justin Timberlake - Saturday Night Live (1975) ; Najlepšia hosťujúca herečka v dramatickom seriáli: Ellen Burstyn - Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka (1999); Najlepšia hosťujúca herečka v komediálnom seriáli: Tina Fey - Saturday Night Live (1975) ; Najlepší reality program: Intervention (2005) ; Najlepší program pre deti: Wizards Of Waverly Place (2007) ; Najlepší animovaný program trvajúci kratšie ako jednu hodinu: Mestečko South Park (1997) ; Najlepší animovaný program trvajúci hodinu alebo viac: Destination Imagination (Foster's Home for Imaginary Friends) (2008)
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.