18. 10. 2009

Nedeľné rezne a káva

Nedeľné rezne a káva
Slovensko-maďarské vzťahy sa riešia na medzinárodnej pôde. O odopretí vstupu maďarskému prezidentovi na slovenské územie a najmä o jazykovom zákone sa diskutuje v europarlamente, ale téma sa dostala aj do Spojených štátov. Strana maďarskej koalície zvolala republikový kongres. Delegáti budú hlasovať o dôvere predsedovi strany Pálovi Csákymu. Rozhodovať budú aj o zmene stanov a novom programe. Objaví sa v ňom slovo autonómia? Aké bude ďalšie smerovanie strany? Ako sa situácia zmení do volieb a aké politické usporiadanie môžeme očakávať po voľbách? Aj o týchto témach budú v nedeľu, 18. októbra 2009 od 11:55 diskutovať hostia v relácii O 5 minút 12 na Jednotke. Pozvanie prijali poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Flašíková – Beňová (Smer-SD), predseda SMK Pál Csáky a poslanec Európskeho parlamentu Miroslav Mikolášik (KDH). Reláciu bude moderovať Radovan Slobodník.

Hosťami Zlatice Puškárovej v relácii Na telo v nedeľu 18. októbra 2009 budú predseda SMK Pál Csáky a minister vnútra a podpredseda SMERU-SD Robert Kaliňák. Témami sú slovensko-maďarské vzťahy a scenár povolebnej spolupráce .

V relácii TA 3 V politike budú nosnými témami- Voľby sa blížia, nezamestnanosť rastie. Majú mať ľudia strach o prácu? Čo narobí kríza s našimi dôchodkami? Ide politikom skutočne o občana alebo o volebné zisky? Hosťami budú Peter Sika, štátny tajomník ministerstva práce (ĽS-HZDS) a Július Brocka, podpredseda KDH.