26. 1. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Polícia v americkom meste Santaquin v štáte Utah zatkla v nedeľu 24. januára herca Garyho Colemana na základe informácií, že v jeho dome došlo k domácemu násiliu. Polícia odmietla uviesť, kto mal byť obeťou útoku, avšak podľa miestnych médií má ísť o jeho manželku Shannon Price, s ktorou má Coleman údajne nezhody už od ich svadby v auguste 2007. Štyridsaťjedenročný herec, známy predovšetkým zo sitcomu Diff'rent Strokes (1978 - 1986), zostáva zatiaľ vo väzbe, pričom sudca stanovil výšku kaucie na 1725 dolárov (asi 1223 eur). Podľa denníka The Salt Lake Tribune sa však v oficiálnom policajnom vyhlásení píše, že Colemana zatkli z dôvodu nedostavenia sa na súd ohľadom iného prípadu. V septembri 2008 čelil Coleman obvineniu zo strany istého Colta Rushtona, ktorý tvrdil, že ho herec zrazil autom na parkovisku v meste Payson. Podľa svedkov incidentu išlo o výsledok hádky po tom, ako si chcel Rushton Colemana odfotografovať. Amerického herca Garyho Colemana nezatkli za páchanie domáceho násilia, ale preto, že sa nedostavil na súd v inom prípade. Vyhlásil to jeho právnik Randy Kester pre magazín People, a potvrdzuje to aj stanovisko polície. V pondelok pritom médiá tvrdili, že ho zatkli za domáce násilie. "Toto je omnoho menej vážne ako sa zdá. Nebol zatknutý pre útok," vyjadril sa Kester, ktorý si však nie je istý, v akom prípade sa mal Coleman dostaviť na súd. "Pána Colemana vzali do väzby a zaregistrovali v okresnom väzení Utah bez incidentu," uvádza sa v policajnom vyhlásení. Herec následne zaplatil kauciu a prepustili ho. Polícia mesta Santaquin v štáte Utah potvrdila, že proti hercovi, známemu predovšetkým zo sitcomu Diff'rent Strokes (1978 - 1986), nevzniesla žiadne obvinenie z trestného činu, no uplynulú nedeľu ich zavolali do jeho domu pre bližšie neurčené výtržnosti. Tvorcovia seriálu Ako som spoznal vašu mamu (2005) Carter Bays a Craig Thomas chystajú nový sitcom. Zatiaľ nemá názov, no bude o mladom páre žijúcom v Pittsburghu a ich priateľoch. Ako uviedol Hollywood Reporter, pôjde o hybrid ich slávnej situačnej komédie, no skôr z pohľadu postáv podobných Lily (Alyson Hannigan) a Marshallovi (Jason Segel). Do kreatívneho tímu pribrali aj ďalších kolegov zo scenáristického tímu seriálu Kourtney Kang a Joea Kellyho. So spoločnosťou 20th Century Fox podpísali zmluvu na ďalšie tri roky a už teraz je isté, že seriál Ako som spoznal vašu mamu (2005) bude mať minimálne šiestu sériu. Príbeh Teda, ktorý už niekoľko sérií rozpráva svojim deťom príbeh, ako spoznal ich mamu, sa stal v USA hitom.

Držiteľ Oscara Forest Whitaker je v záverečnej fáze rokovaní o účinkovaní v spinoffe kriminálneho seriálu Myšlienky vraha (2005). Plánovaný projekt, ktorý by mal sledovať osudy novej skupiny vyšetrovateľov pôsobiacich mimo FBI, chce CBS predstaviť na jar v jednej z epizód Myšlienok vraha. Whitaker by mal stvárniť vedúceho tímu - Coopera, ktorý je bývalým významným analytikom elitnej jednotky, no počas uplynulých ôsmich rokov bol mimo odboru. Súčasťou dohody s Whitakerom by mal byť i jeho podiel na produkcii. Štyridsaťosemročný Whitaker, ktorý získal Oscara za stvárnenie ugandského diktátora Idiho Amina v snímke Posledný škótsky kráľ (2006), v televízii účinkoval napríklad v seriáloch Pohotovosť (1994 - 2009) alebo Policajný odznak (2002 - 2008).
© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Manželka izraelského premiéra Benjamina Netanjahua zažalovala dnes miestne noviny za krivé obvinenie a urážku na cti. Sara Netanjahuová žiada od denníka Maariv ospravedlnenie a odškodné vo výške 270.000 dolárov (191.000 eur). Trvá tiež na uverejnení opravného článku, ktorý by uviedol na pravú mieru nepravdivé tvrdenia týkajúce sa jej osoby. Noviny minulý piatok zverejnili článok, podľa ktorého Netanjahuová prepustila z premiérovej rezidencie 70-ročného záhradníka, ktorého syn zahynul v boji ako izraelský vojak. Podľa premiérovej tretej manželky nebolo v správe ani zrnko pravdy: záhradník údajne nikdy nedostal výpoveď a stále pracuje na pôvodnom mieste. Zdôrazňuje, že autor článku vôbec nepožiadal o jej vyjadrenie k záležitosti. Netanjahuová tvrdí, že ju noviny chceli zámerne ponížiť a vykresliť ju ako "necitlivú ženu, ktorá zneužíva slabých, je krutá k starému záhradníkovi a bezdôvodne vyhadzuje z práce smútiaceho otca." Psychologička Netanjahuová čelí v krátkej dobe už druhému škandálu. Pred týždňom ju jej bývalá gazdiná obvinila z verbálnych útokov a ďalších foriem zneužívania. Informovala agentúra AP.

Malý požiar likvidovali dnes na stavbe, ktorá je súčasťou areálu Českého rozhlasu v Prahe na Vinohradoch. Zamestnanci rozhlasu v časti budovy pocítili zápach spáleniny z klimatizácie, ale k evakuovaniu pracovníkov či prerušeniu vysielania nebol dôvod. Pre TASR to dnes potvrdil sekretariát generálneho riaditeľa Českého rozhlasu. Podľa hovorcu stanice René Zavorala malý lokálny požiar vznikol na stavenisku pri zváračských prácach. Zadymené priestory sa už podarilo vyvetrať. Udalosť, ku ktorej došlo asi 40 minút pred poludním, si nevyžiadala ani výjazd hasičov, ktorí o udalosti dokonca ani neboli informovaní. Nemáme žiadne hlásenie. Ak u nich horelo, tak to mali nahlásiť, povedala pre TASR hovorkyňa pražských hasičov Pavlína Adamcová s tým, že kvôli vyšetreniu udalosti a prípadnej správe pre poisťovňu by hasičov mal rozhlas informovať aj v prípade, ak sa im požiar podarilo uhasiť vlastnými silami.

Copyright © TASR 2010